Primii turişti sosesc astăzi la mare. Vezi aici cum arată litoralul înainte de 1 Mai!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Mamaia se fac ultimele pregătiri pentru valul de turişti care este aşteptat de 1 Mai.  Zeci de muncitori lucrau de zor pentru a pune la punct ultimele detalii. Multe clădiri şi terase au fost schimbate, iar unele restaurante deja aşteaptă să-şi primească clienţii.

Cu două zile înainte de weekend-ul de 1 Mai, în Mamaia, zgomotele provocate de utilaje, bormaşini şi pikamere se auzeau din toate părţile în momentul în care intrai în staţiune.
Se amenajează parcări în Mamaia

În imediata apropiere este aproape gata un nou restaurant, lipit de hotelul Dacia Sud. Pe măsură ce am avansat pe promenadă, ne-am lovit de generatoare şi muncitori care îngroapau firele electrice pentru a nu provoca neplăceri. Schelele de la Hotel Bavaria Blu şi muncitorii care lucrau de zor nu fac decât să întărească declaraţiile operatorilor că în acest sezon îi vor surprinde plăcut pe turişti.

image

GRAD DE OCUPARE DE 90% ÎN MAMAIA

Modificări semnificative
Vechile cluburi în aer liber din zona Perla au fost acoperite, aspectul clădirii fiind unul demn de o staţiune europeană. Galeriile de la parter au fost renovate şi reamenajate. Ceva mai încolo, pe promenda care duce spre Cazino, muncitorii dau zor să termine ultimele retuşuri.
Plaja din Mamaia, pregătită pentru 1 Mai

„Noi deschidem deja. Am făcut aprovizionarea şi terminăm şi curăţenia“, spune Anca, reprezentanta magazinului Belvedere. Şi la Terasa Doruleţ lucrările sunt în toi. Vechea terasă simplă cu o balustradă de jur împrejur a fost înlocuită cu o clădire impozantă, îmbrăcată în geam termopan ce va deservi amenajării unui restaurant. Nu va fi gata pentru 1 Mai, dar muncitorii dau zor ca măcar să elibereze zona pentru ca turiştii să nu calce prin moloz şi resturile de la şantier.

image

PROGRAMUL CONCERTELOR ŞI PETRECERILOR DE PE LITORAL

Surprize pentru turişti

În zona Cazino din Mamaia, pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. „Am spălat mocheta, iar barca a fost dată cu un baiţ special. Suntem gata în proporţie de 95% şi aşteptăm turiştii cu oferte şi meniuri speciale. În ceea ce priveşte preţurile, la unele produse sunt chiar mai mici decât anul trecut, dar gramajul a rămas acelaşi. Vom merge mult pe salate şi grătare“, a declarat Nicolae Dan, reprezentantul restaurantului în formă de barcă - Galion.
Pregătiri în zona Cazino din Mamaia

Tot în zona Cazino, clubul Bellagio, care a fost demolat în toamnă din cauza lipsei autorizaţiei de construire, este acum reconstruit pe acelaşi loc şi gata să-şi primească clienţii.

image

AFLĂ CUM VA FI VREMEA DE 1 MAI!

Distracţii în staţiuni

În zona Rex, unele terase sunt gata. La Fattoria, de exemplu, mesele erau aşezate, gata să-şi primească muşterii. Pe plajă, umbreluţele nu erau încă amplasate, însă se lucra pentru amenajarea de locuri de joacă pentru copii. Turiştii dornici de distracţie prin cluburi sunt aşteptaţi în mini-vacanţa de 1 Mai în Mamaia, dar şi în sudul litoralului unde se anunţă multă agitaţie, în special în Costineşti, Neptun şi Vama Veche. Toate hotelurile şi cluburile vor fi deschise în weekend-ul 29 aprilie - 1 mai, când sunt aşteptaţi să sosească peste 15.000 de turişti.
Magazinele vor fi deschise în weekend

„În funcţie de vânzări, Asociaţia Litoral-Delta Dunării pregăteşte o paradă pe litoral. Suntem în pline discuţii cu agenţiile de turism şi dacă vor fi solicitări, vom organiza o paradă care să cuprindă tot litoralul. Dacă nu, ne gândim să marcăm deschiderea sezonului în Mamaia, unde ne aşteptăm ca gradul de ocupare să fie ridicat“, a declarat Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Dacă anul trecut au fost peste 22.000 de turişti de 1 Mai la mare, anul acesta sunt aşteptaţi 15.000 - 20.000 de turişti, susţin reprezentaţii din turism de pe litoral.

Preţuri studenţeşti în Vamă şi Costineşti

image

Sudul litoralului vine cu oferte la cazare la jumătatea celor din Mamaia. În Costineşti, o noapte la hotelul Impact G (3 stele), în cameră dublă, costă 115 lei pentru două persoane. Hotelul Tiberius (3 stele) din staţiunea tineretului are camere duble pentru două persoane la 106 lei. În Neptun, la hotel Mediteraneo (4 stele), o noapte în cameră dublă ajunge la 320 de lei pe noapte. La hotel Doina (3 stele) din aceeaşi staţiune, tariful pe noapte ajunge la 158 de lei, iar la Complex 2D, fostul hotel Sulina, preţul este de 108 lei pe noapte pentru două persoane în cameră dublă.
Plaja din Vama Veche

Cel mai ieftin loc de cazare este la hotel Clăbucet (3 stele) din Neptun: aici, o noapte în cameră dublă costă 35 de lei de persoană şi 70 de lei pentru cupluri. Cea mai ieftină cazare este în Vama Veche. Aici, cei mai mulţi turişti dorm pe plajă sau nu dorm deloc. La particular, în minivacanţa de 1 Mai, o cameră se închiriază cu 100 de lei pe noapte.

Grătar şi bere la 5 stele

ll Preţurile la cazare de 1 Mai sunt pentru toate buzunarele, de la 35 de lei până la 1.000 de lei pe noapte. Dacă vreţi cazare de 5 stele în Mamaia, puteţi alege unul dintre hotelurile Vega, Rex sau Palm Beach. La Vega, pachetul de 1 Mai costă 1.500 de lei şi cuprinde două nopţi de cazare cu micul dejun inclus şi două dejunuri bufet suedez în data de 30 aprilie şi 1 Mai. O cameră de 5 stel cu vedere la mare la hotel Rex costă, între 29 aprilie şi 1 mai, 240 de euro (996 de lei). Din 2 mai, tariful scade la 135 de euro (560 de lei) pe noapte.

La Palm Beach Hotel ai all inclusive. Trei zile de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, prânz, cină bufet suedez şi băuturi nonalcoolice, la care se adaugă şi un bufet special cu grătar şi bere în ziua de 1 Mai costă 1.000 de lei de persoană.

image
ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite