Primii absolvenţi ai şcolii de sudori în argon, la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Tigitrans a şcolit 56 de angajaţi, care s-au specializat în sudura în argon. Alte 150 de persoane au beneficiat de programe de instruire în domeniul sistemului de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale şi de prevenire a stresului profesional.

Şcoala de sudură de la Constanţa a luat fiinţă la finalul anului trecut ca urmare a necesităţii pe piaţa muncii a unui număr cât mai mare de sudori specializaţi în argon.

„Nu mai există o astfel de şcoală în ţară, iar nevoia de specialişti ne-a determinat să accesăm fonduri europene şi să-i specializăm. Acum, sudorii noştri sunt căutaţi peste tot în lume", a atras atenţia Nicolae Motocu, general manager Tigitrans.

Cereri din exterior

Cursul a durat 6 luni, timp în care sudorii au fost instruiţi teoretic şi practic. „Am construit şcoala de sudură de la Luminiţa cu zece posturi de sudură. Acum ne mândrim cu 56 de specialişti în argon, iar gradul de promovare a fost de 100%", a arătat directorul. Toţi sudorii specializaţi de către Tigitrans sunt autorizaţi de către TUV Austria.

Sudura în argon este folosită pentru lucrări în domenii petroliere, în aviaţie, în şantierele navale, la iahturi, în alimentaţie. Sudura în argon se efectuează în lucrările de rezistenţă, unde gradul de rădăcină se execută cu acest procedeu. Este un procedeu fin, care nu mai necesită alte lucrări ulterioare. „Avem cereri din exteriori, iar acum ne gândim să specializăm noi, în schimbul unei sume, sudori în argon", a conchis Nicolae Motocu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite