Preotul Tănăsescu s-a răzgândit: Visarion Alexa a preadesfrânat, dacă stenogramele sunt reale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, susținea că nu crede „o iotă” din acuzațiile de abuz sexual aduse preotului Visarion Alexa, care „numai prădător sexual nu e“. Acum, Tănăsescu s-a răzgândit.

Preotul Eugen Tănăsescu FOTO: FB Eugen Tănăsescu
Preotul Eugen Tănăsescu FOTO: FB Eugen Tănăsescu

„Nu cred o iotă din povestea asta. Așa cum, în urmă cu câțiva ani, IPS Teodosie era acuzat de "abuz sexual" pe la Dervent de un om cu grave probleme. Numai prădător sexual nu era preotul Visarion Alexa....”, scria, pe 17 septembrie, Tănăsescu pe pagina sa de Facebook.   

Mesajul postat de Tănăsescu pe 17 septembrie - Captură Facebook
Mesajul postat de Tănăsescu pe 17 septembrie - Captură Facebook

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a șters ulterior postarea pentru a reveni cu un nou mesaj, de data asta opus celui din seara zilei de 17 septembrie. 

„Citesc, îngrozit, stenogramele cazului pr. Visarion. Mi se pare halucinant ce scrie acolo. Dar vorba cărții: cu cât ești mai sus, căderea e mai mare. Poate de aceea, pare și greu de crezut. Dacă ce scrie acolo e real (instanța va decide) atunci totul e limpede: părintele a preadesfrânat. Că a fost din "răzbunare" (apare în stenograme), că a fost din ispită, că a fost din... orice alt motiv, nici nu contează. La lupta duhovnicească nu contează movitavția ispititorului. Contează că vrea să te răpună. După ce te-a răpus, rămâne mila Domnului!”, scrie Eugen Tănăsescu.

Mesajul postat de Tănăsescu pe 20 septembrie - Captură Facebook
Mesajul postat de Tănăsescu pe 20 septembrie - Captură Facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 efectuează cercetări „cu privire la fapta unei persoane care la data de 23.04.2022, în jurul orelor 16:00, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului şi a atins-o şi mangâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, fapta ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală”.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite