Premianţii de la Gala Voluntarului 2011. Cine sunt cei mai activi militanţi ai anului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laureații Galei Voluntarului 2011 Constanța
Laureații Galei Voluntarului 2011 Constanța

Un număr de 17 organizaţii neguvernamentale din Constanţa au intrat în concurs la Gala Voluntarului 2011 organizată luni seara, la Pavilionul Expoziţional. Fiecare ONG şi-a făcut nominalizările la categoriile din competiţie, iar cel care a decis a fost juriul. 

Jurații au fost: Marinela Mrejeru, inspector şcolar; Cecilia Pătrăhău, Radio Constanţa; Andreea Ionescu, Europe Direct; Sorin Grigoreanu, Voluntarul anului 2010; Marian Ţuţuianu, consilier Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Ei au decis astfel: Voluntarul anului 2011 a fost desemnat Mihai Aligică de la Fundaţia „Alături de voi“; Cel mai creativ voluntar al anului este George Cotoroană de la Mare Nostrum; Voluntarul junior al anului - Denisa Lucan, Crucea Roşie; Voluntarul senior - Daniel Enache, World Vision; Organizaţia studenţească a anului - AIESEC; Organizaţia anului - Mare Nostrum; Coordonatorul de voluntari al anului - Andreea Ionaşcu, Mare Nostrum; Instituţia de învăţământ a anului - Şcoala nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanţa; Jurnalistul anului - Liliana Moldoveanu, Radio Constanţa (presă audio-video) şi Valentin Coman - Constănţeanul.com (presă scrisă); Compania anului - Auchan; Voluntarul de sport al anului - Taner Cadîr, Club Volei Municipal Tomis.

Asociaţia Grupurilor Locale pentru Tineret şi-a premiat voluntarii din proiectul naţional „Să învăţăm să ne jucăm“, iar corul Miracol de la Centrul de plasament Micul Rotterdam a primit Diplomă de excelenţă. În semn de mulţumire, partenerilor Centras le-au fost oferite plachete pentru a marca 10 ani de existenţă a organizaţiei non-guvernamentale. Europe Direct a dat cadouri în obiecte, iar Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a dăruit câştigătorilor un sejur de o săptămână la Sinaia.

Fii la modă! Voluntariatul îţi vine bine!

Evenimentul a fost organizat de Centras Constanţa prin Departamentul Centrului de Voluntariat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa Consiliul Judeţean Constanţa, Centrul Europe Direct Constanţa şi cu sprijinul organizaţiilor neguvernamentale de şi pentru tineret din judeţul Constanţa,  Util Deco si Casa de Modă Licor.

„Această gală urmăreşte recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa, reprezentanţi a cel puţin 17 ONG-uri implicate în viaţa comunităţii constănţene prin proiecte şi programe de calitate care valorizează resursa umana voluntară. Având ca slogan «Fii la modă! Voluntariatul îţi vine bine!», Gală şi-a propus ca prin prezentarea celor mai buni tineri în cadrul unei festivităţi de premiere, să motiveze implicarea şi a altor tineri din comunitatea constănţeană  la bunul mers şi la schimbarea diferitelor mentalităţi existente la nivel comunitar“, a declarat Mihaela Căruţaşu, coordonator Centras Constanţa.

Gala Voluntarilor 2011 Constanţa a început să fie sărbatorită începând cu anul 2007 şi este evenimentul judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari, instituţiilor de presă, instituţiilor de învăţământ şi companiilor. Manifestarea a marcat finalul acţiunilor organizate în Constanţa sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) şi  Ziua Internaţională  a Voluntarilor celebrată  în fiecare an în data de 5 decembrie.

  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite