Prefectura se debarasează de personalul „excedentar“. Dar cu ce preţ? Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a sesizat deja neregulile din procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii funcţionari vizaţi sunt de la Fondul Funciar şi de la Fonduri Europene, care vor participa la un examen de triere. Din comisia de examinare nu va putea face parte tocmai liderul local al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, deoarece se află printre cei ameninţaţi - în afara legii - de concediere.

Instituţia care reprezintă Guvernul în teritoriu se pregăteşte de restructurări. La Constanţa, acestea vor fi făcute din compartimentele Prefecturii unde se consideră că activitatea nu este atât de importantă.

Aşa a explicat prefectul Eugen Bola alegerea sa, la şedinţa cu angajaţii vizaţi pentru disponibilizare. Din totalul de circa 50 funcţionari publici ai instituţiei, 9 angajaţi vor fi puşi să concureze pe 4 posturi.

Compartimentele alese pentru înjumătăţirea de personal sunt „Fond Funciar“ (care repune în posesie proprietarii de terenuri), „Petiţii, scrisori şi relaţii cu publicul“ şi „Proiecte Europene“ (care se ocupă cu atragerea de fonduri europene nerambursabile).

Practic, în fiecare compartiment va rămâne un singur funcţionar public care să răspundă cererilor constănţenilor dintr-un judeţ întreg şi care să îndeplinească cerinţele Guvernului privind restituirea proprietăţilor sau creşterea ratei de absorbţie a fondurilor nerambursabile.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a sesizat deja Prefectura Constanţa despre neregulile din procedură, dar notificările au rămas fără răspuns. Din comisia de examinare va lipsi tocmai liderul local al sindicatului, pus să dea concurs, deşi legea nu permite concedierea câtă vreme ocupă această funcţie care garantează apărarea membrilor de sindicat.

„La modul arbitrar şi netransparent prin care a început, ne întrebăm cum se va desfăşura în continuare această procedură. În lipsa reprezentantului SNFP, cine va garanta corectitudinea examenului, începând de la tragerea la sorţi a subiectelor şi terminând cu evaluarea lucrărilor?“, atrag atenţia funcţionarii publici.

Examenul ar trebui să aibă loc peste 20 zile, conform legislaţiei, dar Prefectura Constanţa nu a anunţat încă nicio dată a concursului.

Vă mai recomandăm

Revoltă la Direcţia de Finanţe Constanţa. Angajaţii se tem că odată cu regionalizarea ANAF îşi vor pierde locurile de muncă

FOTO Cel mai mare steag aflat pe o instituţie publică din România, sfâşiat şi uitat în ajunul Zilei Drapelului. Prefectura l-a înlocuit pentru sărbătoare

Prefectura acceptă plata majorată a gigacaloriei de la 1 februarie. De ce consideră legală scumpirea retroactivă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite