Poliţist de la Operaţiuni Speciale, intermediar pentru şpaga unui hoţ de cărbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul de poliţie de la Operaţiuni Speciale a fost reţinut de anchetatori FOTO Adevărul
Agentul de poliţie de la Operaţiuni Speciale a fost reţinut de anchetatori FOTO Adevărul

Un agent de poliţie de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa a fost reţinut pentru 24 ore, împreună cu un constănţean prins în flagrant pe când oferea mită unor poliţişti de la Transporturi. Poliţistul intermediase şpaga.

Constănţeanul Nicolae Rusu a fost prins în noaptea de 22 spre 23 ianuarie, pe când transporta pe la Poarta 6, alături de alte două persoane, o cantitate de 1,5 tone de cărbune încărcat în 50 saci sustraşi din Portul Constanţa.

La audierile efectuate de un ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, Rusu i-a propus ca în schimbul unor „atenţii“ să îi facă scăpaţi.

Cei trei hoţi erau angajaţii societăţii portuare de la care furaseră cărbune şi se temeau că vor fi daţi afară.

Ofiţerul a sesizat procurorul de caz, care a delegat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Constanţa pentru a organiza prinderea în flagrant a lui Nicolae Rusu.

Câteva zile mai târziu, luni, 28 ianuarie, s-a prezentat la DGA agentul de poliţie P. V. A., unul dintre anchetatorii de la Transporturi Maritime, care a depus un denunţ pe aceeaşi temă.

Poliţistul a informat că în dimineaţa acelei zilei, la ora 10.45, a fost contactat la birou de Petre Larie, agent de poliţie de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa din cadrul Inspectoratului General de Poliţie Române. Larie a cerut poliţistului de la Transporturi să-l ajute în legătură cu Rusu.

Poliţistul a subliniat faptul că hoţul pregătise deja o sumă de bani pe care urmează să le-o ofere anchetatorilor cu ocazia audierilor.

Agentul l-a contactat apoi pe Rusu, asigurându-l că a discutat cu cei doi poliţişti. El l-a instruit totodată despre cum trebuie să se procedeze atunci când le dă şpaga.

Flagrantul a fost organizat, astfel că hoţul a fost surprins în timp ce oferea 1.500 lei unuia dintre poliţişti.

Nicolae Rusu are acum dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar agentul de poliţie Petre Larie - pentru complicitate la dare de mită. Cei doi sunt reţinuţi pentru 24 ore şi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă de 29 zile.

Flagrantul a fost organizat de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite