Platforma online de pe care poţi rezerva vacanţe la jumătate de preţ. Iniţiativa aparţine unui român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turist în România FOTO Călin Gavrilaş
Turist în România FOTO Călin Gavrilaş

Un român a lansat o platformă de vânzare a sejururilor în toate colţurile ţării. Prin intermediul aplicaţiei Pickatrip.ro, românii îşi pot petrece vacanţele atât la case tradiţionale, conace, vile, pensiuni sau hoteluri la preţuri mai ieftine cu 50%.

Alexandru Filip, de 33 de ani, cofondator al aplicaţiei Bucharest City App, vine acum cu o nouă ofertă pentru cei care vor să redescopere România: o platformă online prin intermediul căreia românii pot cumpăra vacanţe. „Noi vindem sejururi, nu nopţi de cazare. 

Preţul mult mai mic decât cel ofertat pe alte site-uri, care variază între 30 şi 70%, îl obţinem după ce negociem cu reprezentanţii unităţilor de cazare. Este în interesul hotelului sau al pensiunii să vândă sejururi, de la trei nopţi în plus“, spune el.

Spre exemplu, cine cumpără un sejur de patru nopţi la Hotel Nyota de pe litoral, plăteşte doar 1.600 de lei, faţă de 2.300 de lei tariful de bază. La Conacul Polizu, bijuteria din judeţul Iaşi, un sejur de trei nopţi costă 1.250 de lei faţă de 1.530 lei din preţul oferit. La Hotelul Golf Pianu din judeţul Alba, un sejur de patru nopţi se vinde cu 870 de lei faţă de 1.160 de lei. 

Fondatorul platformei promite în perioada următoare preţuri reduse la jumătate. Pe lângă tarifele preferenţiale, turiştii au parte şi de alte beneficii: reduceri în restaurante, activităţi gratuite oferite de gazde. Programul poate fi testat gratuit, timp de 30 de zile. După această perioadă, costul va fi de 19 lei/lună. 

Doar sejururi de la trei zile în sus

Alexandru Filip spune că ideea i-a venit în perioada stării de urgenţă, realizând că turismul va fi unul dintre sectoarele cel mai greu afectate. 

„M-am gândit atunci că industriei HoReCa, mai ales hotelurilor, îi va fi extrem de greu să revină la parametrii de dinainte. În plus, ştiam că turismul românesc se confrunta cu o problemă mai veche, încă dinaintea crizei generate de noul coronavirus: gradul mediu de ocupare din structurile de cazare a fost în 2019 de doar 35%, iar media mică de înnoptare de 2,3 nopţi per turist român”, spune Alexandru Filip.

 Astfel, prin această aplicaţie el urmăreşte ridicarea indicatorului de înnoptare vânzând doar sejururi de la trei nopţi în sus şi determinarea turistului român de a-şi programa vacanţe şi în timpul săptămânii. 

Alexandru Filip

Platforma Pickatrip.ro este singura care promovează şi hotelurile, atât de grav afectate de pandemia de coronavirus. „Până acum, au fost lansate aplicaţii pentru locaţiile de nişă, cum am fi casele de oaspeţi, conacele, însă noi suntem primii care construiesc o platformă de marketing şi pentru hoteluri. Aici este impactul real al COVID-ului: a picat turismul de business şi va rămâne aşa încă doi ani“, spune Alexandru Filip. 

Investiţia de la Sarichioi

Nu este singura activitate în care el s-a implicat. Totul a început în 2015 când a dezvoltat aplicaţia „Bucharest City App“, care centralizează toate activităţile de timp liber din Capitală. Câţiva ani mai târziu, a promovat ţinuturile natale, din Piatra Neamţ, apoi a strâns laolaltă bloggeri din toată lumea şi i-a adus în Dobrogea pentru a cunoaşte frumuseţile acestui ţinut şi a le povesti lumii întregi. Împreună cu soţia sa, Alina, o lipoveancă din Sarichioi Tulcea, a cumpărat o casă şi a renovat-o în stil tradiţional, cu o investiţie de 250.000 de euro, ulterior deschizând-o turiştilor.  

Vă mai recomandăm:

Delta, patria învingătorilor: Mila 23, Crişan şi Caraorman au dat 24 de campioni mondiali. Patzaichin: „Nu ştiu dacă m-am născut în apă sau pe uscat“

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite