Pictorul mării, Ionel Mătăsăreanu, expune de Ziua Culturii Naţionale, după o absenţă de 13 ani de pe simeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pictor emblematic al mării, Ionel Mătăsăreanu, va avea primul vernisaj după o perioadă de întrerupere a activităţii expoziţionale. Maestrul penelului nu a mai expus din anul 2001. Evenimentul are loc miercuri, 15 ianuarie, ora 17, la Muzeul de Artă Constanţa.

Vernisajul de excepţie va însemna reîntâlnirea pictorului mării, Ionel Mătăsăreanu, cu publicul constănţean, după 13 ani de la ultima sa expoziţie, din 2001.

Peste 100 de creaţii purtând semnătura renumitului artist plastic vor putea fi admirate de iubitorii de artă constănţeni, în cadrul evenimentului organizat la Muzeul de Artă, chiar de Ziua Culturii Naţionale, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 17.00.

Cetăţean de onoare al Constanţei, născut la Oraviţa, Ionel Mătăsăreanu oferă oraşului său de adopţie peisaje marine de la Marea Neagră şi de pe mările lumii, în expoziţia „Ţărmuri incediare“.
Artistul pictează de la vârsta de trei ani, iar numele său este o emblemă pentru viaţa artistică a Constanţei.

„Ionel Mătăsăreanu a fost elevul lui Alexandru Ciucurencu, iar lucrările sale se regăsesc la loc de cinste, la vedere, în camera de oaspeţi, în casele oamenilor simpli, care ştiu să aprecieze valoarea, ale intelectualilor de toate vârstele, dar şi în colecţiile ambasadorilor sau ale altor oameni de stat.

Peisajele marine constituie tema predilectă a lucrărilor sale. Maestrul Ionel Mătăsăreanu a fost nominalizat, în 2011, la premiul Pulitzer. Născut în Banat, la Oraviţa, maestrul a ajuns în oraşul de la malul mării printr-o repartiţie, după terminarea facultăţii. De atunci, el îşi dedică fiecare zi marii sale dragoste, pictura, peisajele de malul mării reprezentând o inepuizabilă sursă de inspiraţie.

A pictat pentru Silvio Berlusconi, iar una dintre lucrările sale se află şi în colecţia de artă a legendarului cântăreţ spaniol Julio Iglesias, înmâmnată chiar de câtre artist la concertul de la Constanţa, din 2007“, declară organizatorii manifestării.

Vă mai recomandăm

Eminescu, la 15 ianuarie 2014. Vers, muzică, imagine

Oferta anului 2014. Mergi la spectacol cu doar 10 lei, prin pachetele promoţionale ale Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite