Pavilionul Expoziţional, transformat în centru de vaccinare anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavilionul expoziţional Constanţa - arhivă
Pavilionul expoziţional Constanţa - arhivă

Consiliul Judeţean Constanţa va pune la dispoziţia municipalităţii Pavilionul Expoziţional pentru înfiinţarea unui centru de vaccinare.

Centrul de vaccinare de la pavilionul Expoziţional va fi cel mai mare de acest gen din judeţul Constanţa, transmite biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa.

Miercuri, 6 ianuarie, consilierii judeţeni au votat, în şedinţă extraordinară de îndată,  singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi: Centrul de vaccinare care va funcţiona în cadrul Pavilionul Expoziţional Constanţa. 

Centrul va respecta prevederile Ordinului nr. 2171/181/4380/M223/2020, pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare, împotriva Covid-19, precum şi a normelor Direcţiei de Sănătate Publică.

Municipalitatea va asigurarea execuţia lucrărilor de compartimentare şi branşare a centrelor de vaccinare la reţelele de apă/canalizare şi alte utilităţi. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activităţii de vaccinare: mese speciale, scaune, dar şi echipamente şi produse pentru asigurarea igienei şi curăţeniei.

Centrele medicale vor funcţiona după ce vor fi evaluate şi avizate de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.  
Municipiului Constanţa are peste 85.000 de locuitori cu vârste de peste 60 de ani.

Citeşte şi:

A murit medicul ortoped Mihai Horia Nicolae. Reputatul specialist fusese infectat cu SARS-CoV-2

Medic şef UPU: „Când aud de oameni care nu vor să se vaccineze, mi se face frică”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite