Oraşul Constanţa iese din carantină. Ce restricţii rămân în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Constanţa
Oraşul Constanţa

Municipiul Constanţa iese din carantină vineri, 1 ianuarie 2021, la ora 20.00. Cu toate acestea, se menţin o serie de restricţii, anunţă Primăria Constanţa.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că a făcut o analiză de risc şi a primit avizul INSP pentru ridicarea carantinei în municipiul Constanţa de la 1 ianuarie 2021, ora 20.00. 

Chiar dacă municipiul Constanţa nu va mai fi în carantină, la nivelul oraşului se menţin anumite restricţii. Astfel, pentru a pune în aplicare Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din 30.12.2020, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (C.L.S.U.) pentru a stabili măsurile aplicabile municipiului Constanţa.

Astfel, conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 18 din 31.12.2020: 

Operatorii economici au obligaţia de a organiza activitatea, astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori, în condiţiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr.874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi a dezinfectării obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV -2 pe durata stării de alertă.

Angajatorii de pe raza unităţii adminitrativ teriotoriale vor dispune organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activităţii permite, pe durata stării de alertă, în condiţiile art.5 alin.(2) lit.d) şi alin.(3) lit f) şi art.17 din Legea nr.55 /2020, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale celor stabilite prin Legea nr.81/218 privind reglementarea activităţii de telemuncă.

Dacă nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transportului public, angajatorii din sistemul public şi privat care au un număr mai mare de 50 de salariaţi, au obligaţia organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel mult o oră.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială va verifica ca activitatea în creşe, grădiniţe şi afterschool-uri să se desfăşoare numai cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării, al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al ministrului Sănătăţii nr.1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea deschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa si administratorii pieţelor private îşi vor desfăşura activitatea în condiţiile stabilite pentru perioada stării de alertă instituite pe teritoriul României, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Serviciul Stare Civilă va oficia ceremoniile organizate în interiorul clădirii cu respectarea următoarelor măsuri de protecţie:

- purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;

- dezinfectarea obligatorie a mâinilor;

- menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4m/persoană;

- aerisirea încăperilor pentru o perioadă de cel puţin 10 minute la un interval de timp de cel mult 2 ore;

- aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

CT BUS îşi va desfăşura activitatea în continuare cu respectarea măsurilor şi restricţiilor referitoare la igiena şi dezinfecţia mijloacelor de transport persoane, a regulilor de conduită pentru personalul operatorilor şi a pasagerilor, informarea personalului şi a pasagerilor în scopul prevenirii contaminării pasagerilor şi personalului ce activează în domeniul transportului rutier.

Citeşte şi:

Primul vaccin anti-COVID-19 a fost administrat la Constanţa. Dr. Sorin Rugină, primul imunizat VIDEO

Începe vaccinarea personalului medical din Constanţa. Câţi medici şi-au exprimat acordul pentru a fi imunizaţi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite