Oase de cal, descoperite pe un câmp de lângă Medgidia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oasele au fost descoperitepe un câmp de la marginea oraşului Medgidia. FOTO: Arhivă Adevărul
Oasele au fost descoperitepe un câmp de la marginea oraşului Medgidia. FOTO: Arhivă Adevărul

Mai multe schelete de cal au fost descoperite, luni, pe un câmp de la marginea oraşului Medgidia, autorităţile constănţene susţinând că este vorba despre oase aruncate cu mai mulţi ani în urmă, fără legătură cu scandalul cărnii de cal din prezent.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Geronimo Brănescu, un localnic a alertat, luni dimineaţă, autorităţile după ce pe un câmp aflat la ieşirea din oraşul Medgidia a descoperit zeci de oase de animale, arată Mediafax.

"O echipă a DSVSA s-a deplasat la faţa locului, iar din primele informaţii se pare că ar fi vorba de scheletele a nouă cabaline, aruncate pe câmpul respectv în urmă cu cinci - şase ani", a declarat Geronimo Brănescu. El a precizat că din declaraţiile locuitorilor din zonă a reieşit că animalele nu ar fi fost aruncate de o singură persoană, ci s-ar fi adunat în timp, cel mai probabil după ce au murit prin gospodăriile localnicilor.

"Au fost prelevate probe ce urmează a fi trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti", a mai spus şeful DSVSA Constanţa. De asemenea, cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor din localitate, care au deschis propria anchetă.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite