O asociaţie de proprietari se luptă pentru locurile de parcare. Arhiepiscopia vrea să construiască o biserică pe acel spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul unde Arhiepiscopia şi Primăria vor să construiască o biserică               FOTO: Baricada Verde
Locul unde Arhiepiscopia şi Primăria vor să construiască o biserică               FOTO: Baricada Verde

Tribunalul, prima instanţă care a judecat conflictul, a dat câştig de cauză oamenilor anulând  autorizaţia de construire a bisericii.

Recursul formulat de primăria Constanţa a fost înregistrat pe 28 februarie şi se va judeca la Curtea de Apel Constanţa, magistraţii urmând să fixeze primul termen.

De mai bine de doi ani, o asociaţie de proprietari din Constanţa se luptă în instanţă cu Arhiepiscopia Tomisului şi Primăria Constanţa pentru păstrarea unei parcări din spatele blocurilor. Terenul a fost dat de administraţia locală Arhiepiscopiei pentru a construi acolo o biserică.

După ce preoţii au intrat cu buldozerul în parcarea Asociaţiei de proprietari Bl 06, oamenii au solicitat Tribunalului Constanţa să anuleze autorizaţia de construire emisă de municipalitate.

În luna ianuarie 2019, judecătorii dădeau primul verdict: „Dispune anularea AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE NR 207/25.02.2014. Obligă pârâţii către reclamanta la plata sumei de 5.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”.

„Nu suntem împotriva bisericii. Îi înţelegem rolul deşi sunt multe aspecte de comentat (neimplicarea în spitale, spre exemplu). Doar că nu mai suportăm exagerarea. Ajunge.  Avem biserici. Pe bune, chiar avem biserici destule. Când vrei să înlocuieşti o parcare cu o (altă) biserică pe care o arunci, pur si simplu, între blocuri fără să te intereseze dacă oamenii respectivi o vor, asta înseamnă respect? Nu”, spuneau oamenii în anul 2017 când se mobilizau pentru a protesta cu privire la decizia primăriei.



De fapt, Arhiepiscopia Tomisului vrea să mute (relocheze) în acea parcare o biserică modulară aflată pe marginea Bulevardului Tomis, iar pentru aceasta a cerut un teren de la primărie.

„Este vorba despre Biserica Izvorul Tămăduirii. Prima dată i s-a terenul tot între nişte blocuri şi nu i s-a acordat autorizaţie de construcţie pentru că s-au descoperit în zonă nişte ţevi. Terenul s-a relocat acum (2017) în partea aceasta (n.r. zona Tomis III) şi nu este vorba de nici o parcare pentru că din ce ştim noi acolo nu au fost niciodată locuri de parcare plătite. Era un teren liber unde parcau oamenii. Că sunt nişte oameni nemulţumiţi, noi putem înţelege că democraţia are şi nişte neplăcere. Dar, în acelaşi timp, trebuie să ne uităm şi la sutele de mulţumiţi care au solicitat biserica în acea zonă”, a declarat în urmă cu doi ani Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, cotidianului Replica.

Parcare disputata de locatari si biserica în Constanta FOTO Baricada Verde
Biserica Izvorul Tamaduirii Constanta FOTO

Biserica Izvorul Tămăduirii pe care Arhiepiscopia vrea să o mute în locurile de parcare FOTO: Info-Sud-Est

Pe aceeaşi temă:

Procesul de corupţie al IPS Teodosie continuă. Ierarhul a contestat legalitatea numirii procurorului DNA

VIDEO Momentul în care Arhiepiscopul Teodosie este la un pas să cadă de pe cisterna cu apă

VIDEO IPS Teodosie a sfinţit apele urcat pe cisternă. Începe umplerea celor 200.000 de sticle cu agheasmă




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite