Nicuşor Constantinescu a plecat în SUA, interdicţia de a părăsi ţara fiind valabilă din 1 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu s-a urcat în avionul de America. FOTO Adevărul
Nicuşor Constantinescu s-a urcat în avionul de America. FOTO Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu a plecat joi către Statele Unite ale Americii. Constantinescu este cercetat în continuare de DNA pentru şase capete de acuzare legate de abuz în serviciu şi un prejudiciu de peste 5 milioane euro.

Şeful judeţului Constanţa are o programare făcută la spitalul Stanford din California. Nicuşor Constantinescu merge acolo pentru o serie de investigaţii medicale. 

Apărătorul Preşedintelui CJ Constanţa, avocatul Marius Mocanu a declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au acceptat în cursul zilei de ieri să-i dea voie lui Constantinescu să mai întârzie alte două zile - de pe 30 ianuarie până pe 1 februarie. Abia atunci va intra în vigoare interdicţia lui de a nu părăsi ţara.

Evident, întoarcerea acasă a lui Constantinescu depinde şi de rezultatele analizelor medicale.

Avocatul Mocanu susţine că a mers la DNA Constanţa cu biletul de avion al lui Constantinescu şi a demonstrat că singura variantă de întoarcere era cu două zile mai târziu decât data fixată oficial. Anchetatorii au acceptat să menţină interdicţia de a nu părăsi ţara doar pentru 13 în loc de 15 zile şi asta începând cu 1 februarie.

Nicuşor Constantinescu nu a făcut publice informaţii legate de boala de care suferă, dar primarul Radu Mazăre a declarat că problemele lui sunt vitale şi trebuie rezolvate urgent. 

Reamintim că Preşedintele CJ Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu. Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro).


Vă mai recomandăm:

Nicuşor Constantinescu nu scapă de interdicţia de a pleca din ţară. Magistraţii au respins contestaţia depusă de avocatul preşedintelui CJ Constanţa

UPDATE FOTO VIDEO Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, a fost audiat la DNA: „Am fost tratat ca un animal“

PSD Constanţa: „Ce i s-a întâmplat lui Nicuşor Constantinescu este o acţiune abuzivă a DNA, poliţia politică a lui Traian Băsescu“

Radu Mazăre: „Nicuşor este prietenul meu de 20 ani şi ceva. Procurorii sunt controlaţi de Servicii“

Nicuşor Constantinescu cere vehement Parlamentului desfiinţarea DNA

Opinie despre ridicarea lui Nicuşor Constantinescu de DNA: „Este semn că instituţiile statului funcţionează“€œ

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri