Miron Cozma, scandal la festivitățile de duminică ale Zilei Marinei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a iscat astăzi un scandal pe faleza Cazinoului din Constanța, unde se depun coroane la Monumentul Marinarului. El s-a supărat că nu a fost invitat la ceremonia oficială.

UPDATE 19.55 Nicolae Mavrodin, preşedinte al Fundaţiei Europene pentru Tineret şi vicepreşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a declarat, pentru „Adevărul“ de Constanţa, după incidentele în care a fost implicat, astăzi, pe faleza de la Cazino: „Modul în care s-au comportat autorităţile din Constanţa cu revoluţionarii şi cu tineretul din România este un semnal destul de prost. Am luat deja legătura cu liderii studenţilor, cu revoluţionarii şi cu reprezentanţii militarilor în rezervă şi am hotărât ca acesta să fie începutul unei noi lupte anti-Băsescu, o bătălie puternică şi la vedere. În decembrie 1989, am luptat împotriva dictaturii, iar Băsescu începe acum alta. Cred că va trebui să declanşăm o nouă revoluţie, împotriva sărăciei şi a genocidului social. În acest sens, avem multe semnale de apreciere, inclusiv din afara României. În scurt timp, Prinţul Albert de Monaco va transmite un mesaj, atât el, cât şi Franţa declarându-se de partea revoluţionarilor români“.

UPDATE 19.25 Contactat de reporterii „Adevărului“ de Constanţa, Miron Cozma a declarat pe marginea incidentelor de astăzi: „Am primit o invitaţie de participare la eveniment din partea lui Nicolae Mavrodin, vicepreşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor. Am fost trecuţi şi pe listă, pentru ca apoi să aflăm cu stupoare că ceremoniile se încheiaseră. Am fost interzişi de la depunerile de coroane, bănuiesc, printr-un ordin de sus. Mă gândesc dacă să-i dau în judecată pe şeful Jandarmeriei Române şi pe cel al Jandarmeriei de la Constanţa. Am fost înconjurat de jandarmi după ceremoniile de astăzi. Marina nu este a lui Băsescu şi a lui Gabi Oprea. Este a noastră, a celor care îi plătim, chiar şi a pensionarilor, ca mine. Ar trebui ca fiecare cetăţean să fie interesat de modul în care ne sunt respectate drepturile. Să fim solidari în asemenea situaţii. Eu nu pot depune flori la mormântul părinţilor mei, nu-mi pot vizita fratele la Petroşani şi sora la Petrila, dar pot merge la Paris. Dacă nu ne trezim, vom ajunge să-l vedem iar pe Ceauşescu de la 20.00 la 22.00. Nu mi-e teamă că autorităţile se vor folosi de evenimentele de astăzi pentru a mă trimite înapoi după gratii. Nu au ce să-mi facă. Eu nu am averi şi nici afaceri. Trăiesc din pensie. Şi nu le-aş dori să încerce să-mi facă ceva, pentru că m-am făcut mai rău“.

UPDATE 18.50 În momentul în care a aruncat coroane în mare, Miron Cozma a spus: „Depunem coroana de flori acolo unde ar trebui să o facă şi ceilalţi, în mare. Aş vrea să se considere că noi am avut momentul nostru de depunere de coroane de flori. Ei cu al lor şi noi cu al nostru. Chiar credeţi că mai sunteţi pe vremea lui Ceauşescu?“. Fostul lider al minerilor a fost supărat şi de prezenţa jandarmilor. „Domnilor, ce faceţi, ne urmăriţi? Atenţie, că asta se numeşte poliţie politică! Atenţie ce faceţi! Ei, drăcia dracului! Deci, domnule, te rog să te legitimezi. Vă rog să-i fotografiem, ca să-i am în probă“, a strigat Cozma.

UPDATE 18.09 Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al IJP Constanţa: „Deocamdată, nu ştiu nimic. Mă voi interesa ce s-a întâmplat“.

UPDATE 18.05 Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz: „E problema lui. Pentru mine, Miron Cozma nu e decât un cetăţean oarecare“.

UPDATE 15.27 Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmeri Judeţean Constanţa: „Nu am aplicat nicio sancţiune în urma incidentelor apărute“.

CITEŞTE ŞI:

Preşedintele Uniunii Naţionale a Organizaţiilor de Revoluţionari, UNORD 1989, Dorin Lazăr Maior: „Nu putem fi conduşi sau influenţaţi nici de Miron Cozma şi nici măcar de Traian Băsescu prin echipa interpusă Mărieş - Costin“

Miron Cozma era însoțit de partenera sa de viață Marinela Nițu și a venit să depună o coroană de flori în memoria marinarilor răpiți de ape. Supărat că revoluționarii și militarii în rezervă nu au apucat să mai depună coroane de flori în cadru oficial, Miron Cozma a aruncat florile în apă. Acestea au căzut însă pe stabilopozii de la baza falezei. „ESte poliție politică!“, a strigat fostul lider al minerilor.

Imaginile de la Monumentul Marinarului au fost surprinse de Antena 3.

Sursa: Antena 3

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite