Mircea Duşa, la finalul unui exerciţiu cu trageri de luptă: “Militarii noştri sunt bine pregătiţi, toate ţinţele lansate au fost lovite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Duşa a fost prezent la exerciţiul din poligonul Capu Midia.
Mircea Duşa a fost prezent la exerciţiul din poligonul Capu Midia.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a declarat mândru de profesionalismul şi responsabilitatea militarilor români, la finalul unui exerciţiu cu trageri de luptă cu sistemele de rachete antiaeriene. Exerciţiul a avut loc în Poligonul Capu Midia şi a testat pregătirea personalului militar, dar şi nivelul de operativitate al tehnicii.

Duşa a spus că acest exerciţiu a fost programat încă de la începutul anului şi este mulţumit de modul cum s-au comportat militarii. “Exerciţiul face parte din programul de pregătire pentru 2014, aprobat la începutul anului.Astăzi au participat şi Forţele Aeriene şi Forţele Terestre, s-au executat mai multe trageri cu diferite rachete sol-aer pe care le avem în dotare Armatei Române. V-aţi dat seama că militarii noştri şi mai ales specialiştii, inginerii, rachetiştii sunt foarte bine pregătiţi pentru că toate ţintele care au fost lansate au fost lovite”, a afirmat ministrul Apărării. El a precizat că deşi a fost vorba de un exerciţiu militarii au dat încă o dată dovadă de responsabilite şi profesionalism.

Exerciţiul a fost perturbat de un incendiu de vegetaţia uscată care însă nu s-a extins. Totuşi, militarii au trebuit să aştepte câteva minute să se împrăştie fumul. Mircea Duşa susţine că incendiile de vegetaţie se produc frecvent când au loc trageri cu rachete. “De fiecare dată când avem trageri cu rachete se produce incendiu la vegetaţie şi este creat acel baraj de pămând din acea zonă pentru a nu se extinde. Avem şi mijloacele tehnice necesare pentru a stinge incendiul.  În momentul în care racheta pleacă de pe rampă se degajă o cantitate mare de energie şi se produce incendiul de vegetaţie”, a explicat Duşa.

El a fost întrebat şi despre Comandamentul NATO, spunând că în prezent au loc negocieri şi nu a fost luată vreo decizie. “Generali de la NATO şi ai Statelor Unite sunt în ţară în momentul de faţă şi specialiştii noştri negociază la Bruxelles la Comitetul Militar şi în momentul în care vom hotărî exact locaţiile voi comunica şi locaţiile. De altfel, într-un termen relativ scurt se vor prezenta aceste detalii în şedinţa miniştrilor Apărării care probabil va fi în luna februarie când se va lua decizia vizavi de aceste capabilităţi”, a spus ministrul.

Vă mai recomandăm:


Mircea Duşa: „Vom avea banii pentru avioanele poliţiei aeriene anul acesta”

Mircea Duşa, ministrul Apărării, promite modernizarea submarinului Delfinul
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite