Mircea Băsescu, în 2004: „Mai repede m-am descurcat cu prietenii decât cu frati-miu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea şi Traian Băsescu, doi fraţi cu relaţii tensionate FOTO Mediafax
Mircea şi Traian Băsescu, doi fraţi cu relaţii tensionate FOTO Mediafax

Mircea Băsescu a declarat cu 10 ani în urmă, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, că întotdeauna s-a bazat mai mult pe prieteni să-l ajute, decât pe fratele său mai mare Traian Băsescu.

Într-un acces de sinceritate, Mircea Băsescu a declarat cu 10 ani în urmă, în interviul acordat ziarului Adevărul, că niciodată nu s-a aşteptat de la fratele său să îl ajute.

Discuţia a avut loc în biroul lui Mircea Băsescu de la firma sa din Zona liberă Agigea, în ziua de 29 noiembrie 2004, a doua zi după ce Traian Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale contra lui Adrian Năstase.

„Am discutat de la început pe ce drum o apucăm, el cu politica, eu cu afacerile... Am stabilit să nu le amestecăm. Mai repede m-am descurcat cu prietenii decât cu frati-miu“, mărturisea Mircea Băsescu, devenit frate prezidenţial.

Despre fratele său, Mircea Băsescu a povestit că în 1996, cand şi-a dat demisia din Parlament şi s-a pus la dispoziţia organelor de anchetă, Traian Băsescu a experimentat munca la uscat. „Atunci s-a trezit el că nu are salariu, nu are serviciu... de la partid nu veneau bani... aşa că a venit la mine, la fabrica de îngheţată. În trei luni mi-a dat afară jumătate dintre angajaţi. Dacă mai stătea trei, mă dădea afară şi pe mine!“, a râs fratele mai mic.

Mircea Băsescu a fost cel care a rămas la Constanţa să aibă grijă de afacerile familiei şi de mama lor Elena Băsescu, pe care preşedintele o vizita sporadic, doar la sărbători.

Traian Băsescu s-a declarat nu o dată dezamăgit de fratele său Mircea, care a fost implicat în afacerile cu „băieţii deştepţi“ din energie, în afaceri cu armament şi mai nou în înţelegeri cu familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Înrudirea lui Mircea Băsescu cu Bercea, prin botezarea nepoatei Renata doiniţa, fiica Izaurei Anghel şi a lui Marius Constantin, a venit după ce Traian Băsescu a beneficiat de sprijinul comunităţii rome la alegerile prezidenţiale din 2009.

Mircea Băsescu a fost reţinut joi, 19 iunie, de procurorii DNA, iar vineri, 20 iunie, a fost prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Reţinerea sa a venit după discursul preşedintelui Traian Băsescu, care i-a reproşat fratelui său „anturajul“.

Vă mai recomandăm

VIDEO Doina Băsescu, despre familia lui Bercea Mondial: „Ar trebui să le fie ruşine. I-am primit în casă“

Mircea Băsescu şi Bercea Mondial au fost apăraţi de aceeaşi casă de avocatură: a lui Sorin Calafus

Fratele preşedintelui României a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Ce se întâmplă la reşedinţa din Constanţa a lui Mircea Băsescu

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost reţinut

VIDEO Mircea Băsescu: „La mine au ajuns 250.000 euro“. Fratele preşedintelui explică faptul că banii erau o tranşă dintr-un împrumut

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite