Mazăre vrea să plece în SUA, DNA se opune

0
0
Radu Mazăre cere DNA să poată pleca în SUA.
Radu Mazăre cere DNA să poată pleca în SUA.

Primarul Radu Mazăre doreşte să ajungă la în SUA. El spune că a fost invitat la o întâlnire de către două companii americane, unde se va discuta de o investiţie în portul Constanţa. DNA nu doreşte să-l lase să plece, iar Mazăre a cerut acordul Codruţei Kovesi, aşteptând răspuns la această solicitare. Primarul nu poate părăsi ţara pentru că este anchetat sub control judiciar.

“Am făcut o cerere procurorului de caz acum două săptămâni şi jumătate pentru a-mi permite deplasarea în interes de serviciu în SUA. Am fost invitat de două companii acolo, una este Fundaţia Clinton, iar cealaltă este o companie care acordă consultanţă pentru cea mai mare investiţie americană ce urmează a fi făcută în România şi anume în portul Constanţa. Discutăm de o investiţie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, un depozit pentru gaze şi pentru petrol care ar urma să fie pe insula din portul Constanţa. Aceste două invitaţii le-am depus la momentul respectiv procuroarei, procuroarea mi-a dat răspuns că nu îmi dă permisiunea şi am făcut o nouă cerere către şefa procuroarei de caz, doamna Kovesi”, a afirmat Radu Mazăre.

El a spus că aşteaptă răspunsul la această solicitare. Invitaţia în SUA este valabilă până pe data de 20 februarie. Mazăre este anchetat de procurorii DNA pentru că ar fi primit o mită de 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern. Firma acestuia a câştigat apoi licitaţia pentru construirea campusului social Henri Coandă. În acest dosar Radu Mazăre este anchetat sub control judiciar şi are interdicţia de a părăsi ţara fără acordul anchetatorilor.

Mai citiţi şi:

Primarul Radu Mazăre cere ridicarea controlului judiciar. Nu vrea să mai meargă săptămânal la Poliţie

Radu Mazăre va fi cercetat în continuare sub control judiciar, în dosarul privind locuinţele sociale

Ponta, împreună cu Mazăre în cartierul săracilor din Constanţa. Scandare: „Mazăre la Primărie, Băsescu la puşcărie”
 

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite