Mazăre: „Mi s-au cerut 60.000 euro şpagă pentru un aviz de la Ministerul Culturii. Unul, Angelescu sau Anghelescu“

0
0
Radu Mazăre, oripilat de faptul că i s-a cerut şpagă FOTO Sînziana Ionescu
Radu Mazăre, oripilat de faptul că i s-a cerut şpagă FOTO Sînziana Ionescu

Primarul Radu Mazăre a oferit detalii despre piedicile întâlnite în obţinerea avizelor de la Ministerul Culturii pentru Planul Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia. Edilul-şef se plânsese zilele trecute că i s-a cerut şpagă prin intermediari pentru aceste avize. După discuţia cu Victor Ponta, el a dezvăluit suma şi numele celui care i-a cerut-o: 60.000 euro pretinşi indirect de un oficial Angelescu.

Primăria Constanţa a înaintat Ministerului Culturii Planul Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia, dar acesta a respins documentaţia considerând-o „inadecvată şi neprofesionistă“. Municipalitatea avea nevoie de avizul Culturii pentru a demara proiectele de modernizare a staţiunii, prin construcţia de pasarele, parcări etajate, de supratraversări şi de edificii.

Radu Mazăre a luat foc şi s-a dus direct la premierul Victor Ponta pentru a reclama funcţionarii zeloşi. Ce l-a deranjat şi mai tare a fost că i s-a cerut şpagă pentru aceste avize. „Lăsaţi-mă să vorbesc cu premierul, apoi vă spun ce şi cum. Aşa i-am promis“, a afirmat Mazăre la întoarcerea din vacanţa petrecută în Madagascar. 

Marţi, 30 aprilie, după şedinţa de consiliu local, el a dezvăluit numele lui „nea Frână“ şi suma în cauză: „Unul, Angelescu sau Anghelescu, mi-a cerut prin intermediari, şpagă. Totul, la pachet, costa 60.000 euro“, a spus Mazăre.

Primarul a precizat că i-a oferit premierului toate detaliile, iar acesta i-a promis că va „rezolva“ situaţia. „Eu am încredere în cuvântul premierului“, a afirmat Mazăre.

Ponta s-a mirat şi el de obiecţiile ridicate de specialiştii de la Cultură, care au vorbit despre perspectiva vizuală dintre lac şi mare, încărcarea şi presiunea urbanistică a centrului staţiunii, eliminarea construcţiilor parazitare şi reabilitarea fostelor glorii ale staţiunii (Cazino, Rex, vila regală, piscina de la Parc) etc.

„Eu nu vreau acum să fac vreo plângere la DNA, nu vreau să bag pe nimeni în puşcărie. Vreau doar să obţin avizele, să pot demara investiţiile. Mamaia este singura staţiune turistică din ţară care merge“, a mai afirmat Radu Mazăre.

La Ministerul Culturii există un consilier superior cu numele de Mircea Angelescu. „A supravieţuit tuturor guvernărilor, era şi pe vremea pedeliştilor, era director“, a precizat primarul Constanţei.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite