Luni se redeschide traficul pe podul de la Agigea. Circulaţia se va desfăşura respectând regulile de circulaţie şi semnalizările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veste bună pentru constănţeni şi nu numai. Luni se redeschide traficul pe podul de la Agigea, mai devreme cu trei săptămâni decât s-a estimat iniţial.

Duminică, Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, a fost la Podul Agigea şi a evaluat  stadiul lucrărilor.

Cu această ocazie s-a decis redeschiderea traficului pe podul de la Agigea situat pe DN 39, mai devreme cu trei săptămâni faţă de termenul estimat. Circulaţia a fost oprită în luna septembrie pe pod pentru ca infrastructura să fie reabilitată. 

Circulaţia se va desfăşura respectând regulile de circulaţie şi semnalizările existente.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.  

Durata de exploatare, 120 de ani

Podul de la Agigea a fost proiectat, de către IPTANA (Institutul de Proiectari Transporturi Auto, Navale si Aeriene). Construcţia ar fi trebuit să aibă o durată de exploatare de 120 de ani.

Podul are patru benzi, iar lungimea totală este de 270 de metri. El este amplasat pe DN 39 la km 8+988 şi este un pod hobanat, cu un singur pilon amplasat pe malul stâng al canalului. Lăţimea părţii carosabile este de 14,80 metri.

Podul asigură un gabarit de navigaţie de 17,00 m peste nivelul apelor. Tablierul este o structură mixtă, cu grinzi metalice cu inimă plină şi platelaj din beton armat precomprimat. Tablierul este susţinut de tiranţii hobanaţi ancoraţi în capul pilonului, care sunt alcătuiţi din grupuri de fascicule de 44 fire. Pilonul, din beton armat, a fost executat în cofraje căţărătoare.

Pe aceeaşi temă:

Statistica CNADNR confirmă: mai mult de jumătate dintre şoferi preferă să stea la coadă la staţia de taxare de la Feteşti. Podul de la Agigea se închide total

Cum puteţi evita ambuteiajele de pe podul Agigea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite