Lecţia de istorie la Muzeul Callatis

0
0
Copiii şi cadrele didactice, eroii zilei
Copiii şi cadrele didactice, eroii zilei

Copiii se vor îmbrăca în veşminte asemănătoare cu ale micuţilor din antichitate şi vor rosti replici din „Legendele Olimpului“. Recent, şcolarii au aflat amănunte despre Hercule, cel mai cunoscut erou din mitologia greacă.

La Muzeul din Mangalia s-a reluat seria de lecții deschise. Miercuri, s-a organizat o lecție deschisă intitulată Povestea lui Hercule. Muzeograf Liliana Vioiu le-a vorbit preșcolarilor de la Grădinița nr. 3 Mangalia, însoțiți de educatoarele Simona Stoica și Iuliana Luca, despre cel mai cunoscut erou din mitologia greacă.

Copiii au ascultat cu deosebită atenție povestiri despre: nașterea lui Hercule, faptele sale de vitejie din tinerețe, cele 12 munci la care a fost supus, viața sa bogată în peripeții, moartea sa pământeană și primirea în rândul zeilor, devenind, astfel, nemuritor.
Mâine, începând cu ora 17.00, se va organiza o altă lecție deschisă, împreună cu învăţătoarea Lidia Bleandă și cu elevii clasei a IV-a C, ai Școlii nr. 5 Gala Galaction din localitate. Această activitate se va numi „Viața copiilor în cetatea Callatis“.

Muzeograful Liliana Vioiu va vorbi despre viața copiilor spartani și a celor din Atena, dar și despre educația predată în școli. Un număr de opt elevi, participanți la lecția deschisă, vor fi îmbrăcați cu veșminte asemănătoare cu cele purtate de copiii din antica cetate Callatis.
„Pentru a face și mai atractivă lecția de istorie, elevii vor rosti scurte replici din Legendele Olimpului“, a menționat Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia.

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite