Judeţul Constanţa. Doar 53% dintre cadrele didactice s-au vaccinat împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii la şcoală cu măşti FOTO Shutterstock
Copii la şcoală cu măşti FOTO Shutterstock

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Constanţa a făcut publică situaţia vaccinării împotriva COVID-19 în rândul cadrelor didactice şi personalului auxiliar.

La începutul acestui an şcolar, la nivelul judeţului Constanţa, se înregistrează un procent de 53% de cadre didactice vaccinate şi un procent de 51,5% de personane vaccinate din rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, în judeţul de la malul mării activau în anul şcolar trecut (2019/2020) 6.676 de cadre didactice în sistemul de învăţământ de stat şi 478 în cel privat.

De asemenea, IŞJ Constanţa anunţă că, la Liceul Teoretic Emil Racoviţă Techirghiol, anul şcolar va debuta în sistem on-line până la data de 4.10.2021 când, conform adresei transmise de către constructor, lucrările se vor finaliza.

La Şcoala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanţa clasele I şi clasele a II-a vor începe cursurile în sistem on-line până la data de 1.10.2021 când se vor finaliza lucrările şi la celelalte 8 săli de clasă, conform asigurărilor firmei de construcţii.

De asemenea, s-a transmis faptul că, în perioada imediat următoare, se va declanşa o intensă campanie de vaccinare în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

„Din acest motiv, este necesar ca responsabilul cu atribuţii de coordonare a activităţilor de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2 din instituţia şcolară să păstreze o comunicare eficientă, clară şi responsabilă, atât cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, cât şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. În acest sens, până în data de 16.09.2021, se va realiza o primă informare către DSP Constanţa referitoare la consimţământul părinţilor privind vaccinarea elevilor”, mai spun cei de la IŞJ Constanţa.

Citeşte şi: 

Descoperire şocantă pe plajă. Un cadavru în putrefacţie a fost găsit în zona Modern

Şcolile - şantier unde vor învăţa elevii constănţeni. Primar: „Investim în viitorul copiilor noştri”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite