Jandarmul care a salvat o fetiţă alergând cu ea în braţe 3 kilometri a primit Emblema de Onoare a Ministerului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Iancu, jandarmul care a salvat o fetiţă de 3 ani FOTO:Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”
Nicuşor Iancu, jandarmul care a salvat o fetiţă de 3 ani FOTO:Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”

Fetiţa de trei ani intrase în şoc anafilactic după ce a fost înţepată de o albină. Din cauza precipitaţiilor, ambulanţa nu a putut ajunge la locuinţa copilei.

Evenimentul s-a petrecut anul trecut, în urma acestuia, plutonierul major Nicuşor Iancu, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis”, fiind declarat jandarmul anului 2018.

„A fost cursa vieţii mele. Am alergat cu fetiţa 3 kilometri pe jos până la ambulanţă. Înainte de a fi jandarm, sunt părinte şi în permanenţă m-am gândit la fata mea. Aş fi făcut orice pentru ca micuţa înţepată de albine să nu-mi moară în braţe” a declarat la vremea respectivă plutonier major Nicuşor Iancu.

În 29 iulie 2018, acesta se afla în misiune de supraveghere a frontierei de stat, alături de un coleg de la Garda de Coastă. În jurul orei 20.00, au fost alertaţi cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localităţii Dumbrăveni, judeţul Constanţa, un copil de trei ani a fost înţepat de albine şi a intrat în şoc anafilactic.

Cum drumul de acces era impracticabil din cauza ploilor abundente, iar ambulanţa nu putea ajunge până la fetiţă, cei doi subofiţeri au luat decizia de a o transporta pe braţe trei  kilometri, până la maşină. Copila a ajuns astfel, în timp util la spital unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Marţi, 16 iulie 2019, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne printr-o festivitate menită să pună în valoare şi să recompenseze faptele de eroism ale poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi piloţilor salvatori.

Peste 40 de agenţi de poliţie/ subofiţeri şi ofiţeri din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Aviaţiei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au primit Emblema de onoare a ministerului. Printre cei nominalizaţi s-a aflat şi jandarmul constănţean Nicuşor Iancu.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Mobilizare masivă a forţelor de ordine pentru protestul pe tema legilor Justiţiei. Maşini de intervenţie MAI, trimise din teritoriu la Bucureşti

Meciul Viitorul Constanţa-Dinamo s-a lăsat cu sancţiuni pentru suporteri

"


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite