Jaf la staţia de epurare Constanţa: un bărbat a fost găsit mort la faţa locului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii au încărcat motorina în butoaie
Romii au încărcat motorina în butoaie

Un bărbat a murit în timp ce monta o instalaţie artizanală pe conducta de motorină a Oil Terminal. Nu a apucat decât să înţepe magistrala, iar motorina a ajuns, prin reţeaua de canalizare, direct în bazinele staţiei de epurare. La aflarea veştii peste o sută de romi care locuiesc în zonă au luat cu asalt staţia RAJA, încărcând motorina în saci şi butoaie.

Ancheta a fost deschisă după ce poliţiştii au primit un apel anonim prin 112 fiind informaţi că un bărbat, Cătălin Decebal Bogdan (33 de ani), zace mort într-o canalizare de la ieşirea din oraş, în cartierul Kilometrul 5.

Individul era echipat doar în şort şi poliţiştii s-au dumirit imediat ce căuta acolo: lângă el au fost găsite mai multe unelte cu care hoţii montaseră o instalaţie artizanală pe conducta de motorină a a Oil Terminal. Se presupune că mortul făcea parte dintr-un grup care au acţioat azi noapte şi că tovarăşii săi l-au abandonat după ce a morit intoxicat cu vaporii motorină.



Au poluat canalizarea

Hoţii nu au reuşit să fure însă au făcut pagube şi mai mari: produsul petrolier din magistrala găurită s-a deversat în canalizare şi a ajuns în bazinele staţiei de epurare a apei de la ieşirea din oraş. Vanele au fost închise pentru a evita poluarea întregii staţii iar muncitorii au băgat în funcţiune vidanjele. Au primit însă un ajutor neaşteptat.

Asalt la staţia de epurare

Simţind mirosul de motorină, peste o sută de romi care locuiesc în zonă au luat cu asalt staţia de epurare. Au sărit, cu mic cu mare, gardurile de beton înalte de doi metri şi s-au năpustit spre bazinele poluate, înarmaţi cu butoaie, sticle şi chiar saci din rafie.

Au încărcat motorina care se ridicase la suprafaţa apei şi au cărat-o spre casele lor, unde urmau să o decanteze. Agenţii de pază au asistat neputincioşi la acest asediu iar poliţiştii veniţi la locul faptei nu au putut decât să se asigure că hoţii nu fură şi alte bunuri din interior.
La acest moment oamenii legii anchetează cum a murit Bogdan, dacă acesta a avut complici iar reprezentanţii Oil Terminal fac eforturi pentru a astupa gaura făcută de hoţi în conducte.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite