Insigne cu stema Rusiei, într-un magazin de suveniruri al Arhiepiscopiei Tomisului

0
Publicat:

Arhiepiscopia Tomisului vinde în magazinul de lumânări și suveniruri insigne cu stema Rusiei. Vânzătoarea de la magazin a explicat ce simblizeză, însă situația nu este unică. Preotul dintr-o licalitate din Repubica Moldova a divizat credincioșii din același motiv.

Insigna vândută la magazinul Arhiepiscopiei Tomisului  FOTO Replica Online
Insigna vândută la magazinul Arhiepiscopiei Tomisului FOTO Replica Online

Un magazin de lumânări și suveniruri de la Arhiepiscopia Tomisului vinde, printre iconițele, brățări și alte obiecte bisericești, și o insignă cu stema Rusiei. Vânzătoarea de la magazinul de suveniruri a spus că insigna simbolizează vulturul bicefal. „Este reprezentarea slavonă a faptului că puterea statului este în cadrul Bisericii. Este încadrat și Sfântu Gheorghe, în centru, și e mai solemn”, a spus ea, citată de Replica Online.

Aceeași stemă, motiv deceartă între un preot și enoriașii lui

Și într-un orășel din Republica Molodva s-a întâmplat ceva asemănător. Acolo, stema Federației Ruse este gravată deasupra unei biserici din orașul Sângera. Stema a devenit motiv de ceartă între preotul paroh și enoriași, unii dintre ei spunând cu nu vor mai călca pragul bisericii după ce au remarcat vulturul cu două capete, simbolul „țării vrăjmașe”. De asemenea, pomenirea pomenirea patriarhului rus Kiril a divizat enoriașii în două tabere.

Preotul a dat ordin ca stema să fie scoasă, dar afirmă că pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii „l-a pomenit, îl pomenește și îl va pomeni”.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite