Imaginea zilei de la slujba de Bobotează din Constanţa: ÎPS Teodosie, ţinut în braţe de un preot pentru a nu-şi pierde echilibrul în caleaşcă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Teodosie a fost ajutat să nu-şi piardă echilibrul în caleaşcă FOTO M.I.
ÎPS Teodosie a fost ajutat să nu-şi piardă echilibrul în caleaşcă FOTO M.I.

ÎPS Teodosie a parcurs procesiunea religioasă de la Catedrala Episcopală până la Portul Tomis într-o caleaşcă. Pentru a nu-şi pierde echilibrul, episcopul Tomisului a fost ţinut în braţe de un preot. Imaginile au stârnit reacţii aprige în spaţiul online.

Pentru al doilea an consecutiv, slujba de sfinţire a apei la Constanţa a avut loc în Portul Tomis, faleza Constanţei fiind în şantier. După ce dimineaţă a fost oficiată Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, un sobor de preoţi, alături de Garda de Onoare constituită din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale au plecat din faţa Catedralei Arhiepiscopale în tradiţionala procesiune religioasă pe Bulevardul Regina Elisabeta.

ÎPS Teodosie, din trăsură, i-a binecuvântat pe toţi credincioşii care s-au alăturat procesiunii religioase în drumul către Portul Tomis, acolo unde aşteptau marele eveniment alte câteva mii de persoane.

„Să nu ne înspăimântăm de valurile care vin“

De pe scena pregătită pentru acest prilej, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei. Mulţimea adunată a primit binecuvântarea ierarhului, dar şi vorbele sale: „Anul acesta începând cu o Bobotează atât de liberă, binefăcătoare pentru noi, să ne simţim cu adevărat liberi că Dumnezeu ne-a eliberat. Şi să avem bucurie tot anul, să nu ne înspăimântăm de valurile care vin. Suntem deasupra valurilor cu Dumnezeu: Dumnezeu a învins şi valurile mării şi valurile păcatelor. De aceea să ne bucurăm de această zi de sărbătoare“.

La sfârşitul slujbei, aşa cum este obiceiul, s-au aruncat trei cruci în apa Mării Negre, după care au înotat nu mai puţin de 23 de tineri îmbrăcaţi în costume de neopren. Doar trei dintre ei au reuşit să le prindă. Aceştia sunt  scafandrul militar Albert Ştiopei, salvamarul Victor Fedul şi studentul la Teologie Vlad Costache.

Fără mască

    

La finalul slujbei, cele 150.000 de sticluţe cu apă sfinţită, pregătite în prealabil, au fost dăruite celor prezenţi. Printre participanţii la marea slujbă a fost prezent şi George Simion, copreşedintele AUR, care la final a strâns mâna celor prezenţi şi cu care s-a fotografiat. 

Deşi autorităţile au recomandat purtarea măştii, foarte mulţi credincioşi au ascultat slujba fără niciun mijloc de protecţie.  De altfel, ierarhul Tomisului şi-a exprimat punctul de vedere cu o zi înainte: „Nu recomand nimic, că nu sunt medic“.

Teodosie ţinut în braţe de un preot FOTO M.I.

 

Vă recomandăm şi: 

Cum arată o aşezare umană pe Marte. Proiectul unor elevi din Constanţa, premiat la un concurs internaţional

Incendiu la un bloc de locuinţe din Constanţa. 13 persoane au fost evacuate VIDEO 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite