„Hamlet“ al Colegiului de Arte, primul spectacol de pe scena Centrului Multifuncţional „Jean Constantin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ de la Constanţa se deschide vineri, 20 aprilie, în sediul fostului cinematograf Republica, iar sâmbătă, 21 aprilie, are loc aici primul spectacol de teatru: „Hamlet“, în care joacă elevii Colegiului Naţional de Arte Regina Maria. Piesa a obţinut Premiul Special la Olimpiada Naţională de Arta Actorului 2018, iar actorii au fost răsplătiţi cu distincţii.

Reabilitarea sediului a fost un proiect cu finanţare europeană ce s-a derulat în perioada 1 aprilie 2013-1 noiembrie 2016, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 9,5 milioane lei.

Proiectul a avut ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea clădirii fostului cinematograf Republica şi dotarea centrului cu mobilier adecvat, dar şi echipamente specifice.

Consiliul Judeţean Constanţa va face festivă inaugurarea centrului multifuncţional ce va avea loc vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 11.00, la sediul centrului de pe Bulevardul Ferdinand nr. 56 Constanţa.

Primul spectacol care va fi susţinut pe scena Centrului „Jean Constantin“ este piesa „Hamlet“ a Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa. 

Distribuţia este formată din elevi de la specializarea Arta Actorului, de la Colegiul de Arte, care invită publicul să le fie alături sâmbătă, 21 aprilie 2018, ora 13.00.

Spectacolul este o adaptare după „Hamlet“ de William Shakespeare, răsplătit cu Premiul Special - premiu obţinut în urma aplauzelor la scenă deschisă - la Olimpiada Naţională de Arta Actorului, desfăşurată în luna aprilie, la Constanţa.

Momentele coregrafice ale spectacolului au fost realizate de prof. Bianca Manta, iar coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Dana Enache, profesor colaborator al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa. Spectacolul durează 55 minute, iar intrarea este liberă. 

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă: 

Lupte de culise pe numele cinematografului Republica. CJ a promis că va purta numele lui Jean Constantin, însă şi acum se numeşte tot Republica

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite