Gică Hagi, atacat de Cristi Chivu şi de „cumnatul“ acestuia Dumitru Costin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia condusă de Chivu şi Costin îi ia apărarea fotbalistului Vasilică Cristocea de la FC Viitorul, care şi-a dat echipa în judecată pentru că încearcă să scape de el. Clubul lui Hagi arată că jucătorului i s-au respectat toate drepturile, iar cererea lui este nejustificată.

Fotbalistul Vasilică Cristocea de la FC Viitorul şi-a acţionat clubul în judecată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Cristocea şi-a denunţat clubul lui Gheorghe Hagi că vrea să îi rezilieze unilateral contractul.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) România a anunţat că îl va sprijini pe Cristocea în demersul său. În replică, FC Viitorul acuză AFAN că urmăreşte modificarea Regulamentului pentru Statutul şi Transferul Jucătorului de Fotbal.

„Comunicatul de presă emis de AFAN reprezintă un atac direct la adresa clubului nostru şi urmăreşte mai multe interese, inclusiv, aşa cum se menţionează,  modificarea Regulamentului pentru Statutul şi Transferul Jucătorului de Fotbal.

În ce priveşte speţa prezentată în comunicat, AFAN-ul a omis să transmită opiniei publice că cererea jucătorului formulată în contradictoriu cu clubul nostru a fost respinsă de toate instanţele sportive din România, iar jucătorul, legitimat la noi, a primit toate drepturile salariale cuvenite, i-a fost dublat salariul, a participat la jocurile oficiale şi amicale, precum şi la programul de pregătire din ţară şi din străinătate.

«Presupunerile» AFAN-ului legate de intenţiile noastre viitoare de a înceta raporturile contractuale cu jucătorul nu îl protejează pe acesta, ci afectează imaginea clubului FC Viitorul Constanta şi, implicit, a lui Gheorghe Hagi.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a anunţat că îl sprijină la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) pe jucătorul Vasilică Cristocea în litigiul acestuia cu Viitorul Constanţa, grupare la care activează în prezent“, se arată în comunicatul remis de FC Viitorul, echipa lui Gheorghe Hagi.

AFAN îl are pe Cristian Chivu preşedinte de onoare şi este condusă de „cumnatul“ acestuia Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical. Asociaţia a anunţat luni, 18 februarie, că îi va asigura lui Cristocea asistenţa juridică la instanţa internaţională, pentru că Liga Profesionistă de Fotbal a judecat „eronat“ memoriul fotbalistului.

„Deşi reprezentanţii Viitorului Constanţa au susţinut la judecata LPF că acest club are nevoie în continuare de Vasilică Cristocea, la finalul anului competiţional, fotbalistul va face, ne temem, obiectul unei noi încercări de reziliere unitaterală.

Această suspiciune a AFAN provine din injusta precizare regulamentară că un club poate rezilia unilateral contractului unui fotbalist, dacă acesta nu joacă în 10 la sută din partidele oficiale. Solicităm pe această cale FRF modificarea regulamentului, în sensul eliminării acestei reglementări“, se precizează în comunicatul AFAN.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite