Garda de Mediu Constanţa: Fumul degajat de explozia de la Petromidia nu a atins valorile pentru evacuarea populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Petromidia
Incendiu Petromidia

Garda de Mediu Constanţa a transmis primele informaţii cu privire la posibila poluare a aerului provocată de explozia de pe platforma de la Petromidia.

Conform Gărzii de Mediu Constanţa, incendiul s-a produs la Instalaţia de Hidrofinare Petrol Motorina din cadrul Rafinăriei Rompetrol. Instalaţia face parte din obiectivul SEVESO, încadrată în categoria amplasamentele de nivel superior, conform prevederilor Legii nr. 59/2016.

„Cauzele producerii incidentului nu sunt cunoscute, posibilă defecţiune la elemente din instalaţie. La locul producerii incidentului a fost degajat fum negru, direcţia de propagare iniţială fiind spre lacul Corbu.

Conform informaţiilor transmise de către laboratorul APM Constanţa, staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate în localitatea Năvodari au înregistrat valori crescute fără a se atinge valorile limita (pentru evacuare populaţie)”, transmite Garda de Mediu.

Agenţia de Protecţie a Mediului Constanţa a prelevat probe COV la limita instalaţiei şi la limita amplasamentului rafinariei. Până la aceasta oră nu au fost emise buletinele de analiză, explică Garda de Mediu.

Incendiul a fost lichidat la ora 15:15, rafinăria fiind în procedura de oprire controlată.

Citeşte şi:

Explozie la Petromidia. Incendiul a fost stins. „Siguranţa cetăţenilor nu a fost pusă în pericol”

Cauza probabilă a exploziei de la Petromidia. O victimă cu arsuri este transportată la Bucureşti

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite