FOTO VIDEO „Ne apărăm viaţa!“ Mitingul animat al ecologiştilor, împotriva exploatării de la Roşia Montană. Gazele de şist, pe lista protestatarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tricolorul, fluturat cu entuziasm FOTO Sînziana Ionescu
Tricolorul, fluturat cu entuziasm FOTO Sînziana Ionescu

Intrarea în Parcul arheologic de pe Bulevardul Ferdinand a fost locul protestului organizat miercuri, 11 septembrie, ora 17, de activiştii ecologişti din Constanţa.

Peste 200 persoane s-au strâns miercuri, la Harta arheologică din centrul oraşului, unde s-a desfăşurat mitingul organizat de Baricada Verde.

La manifestaţie au participat toţi activiştii implicaţi în mişcarea de protest pentru salvarea Roşiei Montane, dar şi a locurilor vizate de exploatarea gazelor de şist: Vama Verde, Centrul pentru Resurse Civice, Haiducii.

„Ne apărăm bogăţiile ţării, ne apărăm apa, ne apărăm viaţa“, au strigat ecologiştii de la microfonul adunării. Unii dintre ei erau veniţi direct din Piaţa Universităţii, unde participaseră la marele protest ce ţine de câteva zile.

Dotaţi cu staţie de amplificare, portavoce, laptop, muzică de protest, activiştii au ţinut în priză timp de 4 ore constănţenii care se strângeau din ce în ce mai mulţi la miting. Au venit mame cu copii în braţe, părinţi şi copii, cupluri şi vârstnici, înarmaţi cu tricouri, drapele tricolore, afişe, pancarte, sirene, vuvuzele, clopoţei, pet-uri, fluiere.

Printre manifestanţi s-a aflat, cu o trompetă improvizată, şi muzicianul Harry Tavitian. „Voi fi nelipsit de la adunări, când sunt în Constanţa. Ne întoarcem cu faţa spre viaţă, nu spre moarte!“, a îndemnat pianistul de jazz.

La finalul manifestaţiei, protestatarii au adunat de pe jos mucurile de ţigări din perimetrul mitingului şi le-au aruncat la coşul de gunoi. Au lăsat locul lună, au mulţumit jandarmilor pentru asistenţă şi i-au aplaudat. Unii jandarmi au răspuns printr-o reverenţă.

Duminică, 15 septembrie, va avea loc următoarea adunare de protest, în aceeaşi zonă, la aceeaşi oră.

„Pentru că ne-am săturat ca statul să se lase guvernat de investitori mincinoşi. Pentru că ne-au vândut până acum pădurile, apa, petrolul... şi nu vrem să ne vândă viaţa. Pentru că ţara asta nu-i a noastră, ci e împrumutată de la copiii noştri. Pentru că se gândesc doar la buzunarele lor, nu la sănătatea noastră. Constanţa se răscoală. Paşnic. Cu pancarte, steaguri, pet-uri, ligheane şi fluiere. Şi, posibil,... cu un violoncel. De la ora 17 la ora 21, duminică, la Prefectură. Doamne ajută!“

Vă mai recomandăm

FOTO Protest paşnic prin centrul Constanţei: „Vrem dezvoltare fără exploatare“

Noul logo al solidarităţii „Constanţa susţine Roşia Montană“

Mobilizare pentru susţinătorii Roşiei Montane. Militanţii se adună duminică, la Constanţa

FOTO VIDEO Protest „Salvaţi Roşia Montană“ la Constanţa. Familii de constănţeni şi de turişti au venit la miting

Acţiunile Gabriel Resources au crescut pe bursă după aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind proiectul Roşia Montană

Mirajul resurselor. Despre ce nu vorbesc economiştii români când vorbesc despre aur şi gaze

FOTO În căutarea aurului din Munţii Apuseni, cu hurca şi şaitrocul



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite