FOTO VIDEO Cele mai frumoase imagini de la Aeromania, premiate de Aeroportul Tuzla. Spectacolul aviatic a impresionat publicul de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai frumoasă imagine premiată la Tuzla FOTO Victor Carapcea
Cea mai frumoasă imagine premiată la Tuzla FOTO Victor Carapcea

Evenimentul aviatic de senzaţie al verii, Aeromania, şi-a desemnat câştigătorii concursului pentru cea mai frumoasă imagine surprinsă la spectacol. Show-ul aerian s-a desfăşurat în weekendul 13-14 iulie la Aeroportul Tuzla, spre încântarea a mii de spectatori.

Organizatorul Regional Air Services de la Aeroportul Tuzla au oferit premii incitante concurenţilor. Ei trebuia să surprindă cele mai frumoase ipostaze ale spectacolului aerian în care au evoluat piloţi de avioane şi de elicoptere, acrobaţi ai aerului, paraşutişti.

Cei care au convins juriul au fost Victor Carapcea - premiul I, Cosmin Ignat - premiul al II-lea şi Raluca Vintilă - premiul al III-lea.

Primii doi au fotografiat demonstraţiile aeriene, iar cea de-a treia spectatoare-câştigătoare a filmat reprezentaţia de la Aeromania.

Cum video-ul Ralucăi Vintilă (postat în subsolul textului) vorbeşte de la sine, fotograful Rafael George Cucu, care a ales imaginile premiate, vorbeşte despre Victor Carapcea şi Cosmin Ignat - cei care au imortalizat, prin obiectivul aparatului, foto frumuseţea zborului.

„Amândoi au fost foarte atenţi la detaliile legate de acest stil de fotografie, au respectat bazele editării, dar şi al principiului de fotografie de aviaţie. Sunt doi tineri cu foarte mult potential, iar spectacolul din weekend-ul Aeromania le-a oferit şansa de a arăta lumii, prin intermediul unor imagini, cât de frumoasă este aviaţia atunci când este combinată cu fotografia“, spune Rafael.

Cei trei premiaţi au câştigat un zbor cu un avion uşor Katana de două locuri, autografele vedetelor cerului, afişul evenimentului, o sticlă de vin şi promovare făcută de Aeroportul Tuzla.

Aeromania, show-ul aviatic de la Tuzla, a fost savurat de public, care a aplaudat evoluţiile spectaculoase ale maeştrilor înălţimilor. Cel mai mare spectacol de aviaţie pe litoral a putut fi urmărit din orice punct pe aproximativ 1 kilometru, de-a lungul ţărmului, din zona plajei Laguna de lângă Portul turistic Mangalia sau de pe aeroportul Tuzla.

Aeromania, spectacolul aviatic de la Tuzla

Au evoluat: Jurgis Kairys - multiplu campion mondial de acrobaţie, inventator al unor manevre aviatice şi antrenor al Lotului Naţional de Acrobaţie al României, Iakarii Acrobaţi, Ali Ozturk, campionul Turciei cu biplanul său Pitts, Svetlana Kapanina - campioana Rusiei, Francesco Fornabaio - campionul Italiei la acrobaţie, Luca Bertossio - campionul mondial la planorism.

Au zburat în formaţie cu avioanele şi elicopterele Regional Air Services paraşutiştii conduşi de Adrian şi Cristina Constandache de la Statul Major al Forţelor Aeriene Române.

Iakarii Acrobaţi au zburat împreună cu Jurgis Kairys în numărul comun numit Air Bandits. Au mai participat la Aeromania Asociaţia Motocicliştilor din România, John Balon - cu un balon cu aer cald şi Asociaţia Litoral-Delta Dunării.

„Pentru că împlineşte 15 ani de muncă dedicată în aviaţie, pentru că de anul acesta va fi un aeroport deschis traficului internaţional cu punct de frontieră şi vamă, pentru că deşi are o pistă de iarbă a ajuns la 16.500 pasageri pe an, pentru că a reuşit să aibă succes din întreprinderi extrem de dificile şi continuă să lupte, Regional Air Services, proprietara Aeroportului Tuzla – rămâne alături de fanii săi în 2013, cu noi şi plăcute surprize. Aeroportul Tuzla încurajează fotografii şi pasionaţii de aviaţie şi îi aşteaptă cu iniţiative şi proiecte!“, au declarat organizatorii.

Vă mai recomandăm

Acrobaţii pe cerul litoralului. Aeromania, la plaja Mangalia şi pe Aeroportul Tuzla, în acest weekend

Octogenară curajoasă pe litoral. O bătrânică sare cu paraşuta la Show-ul Aeromania

Video Aeromania - Raluca Vintilă, premiul al III-lea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite