FOTO Uite că se poate! Betoane înlocuite de verdeaţă. Cum va arăta noul parc de 28.000 mp construit pe bani europeni la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Mangalia arată tuturor că se poate! Locuitorii de la malul mării vor avea un parc nou nouţ în locul unei staţii de betoane. Investiţia depăşeşte 4 milioane de euro şi banii vin din fonduri europene. Paradoxal, locuitorii oraşului încearcă să găsească nod în papură proiectului.

Evergreen este numele parcului gandit de administraţia locală din Mangalia. Proiectul a fost aprobat săptămâna aceasta de consilierii locali, iar banii urmează să vină din fondurile europene. Investiţia totală este de 4 milioane de euro şi Primăria plăteşte doar 2% din această sumă. 

Noul parc va avea 28.148 metri pătraţi şi va fi amplasat pe locul fostei staţii de betoane de pe strada Portului din Mangalia. Spaţiul va avea un design modern, iar municipalitatea vrea să facă aici piste pentru biciclete şi role, zone de promenadă şi să plateze mai mulţi arbori. 

Condiţia principală atunci când vine vorba de un proiect pe bani europeni este ca în zonă să nu fie desfăşurate activităţi comerciale. Din această cauză, pentru cel puţin 5 ani de acum înainte în parc nu vor fi acceptate chioşcurile sau tarabele. Spaţiul va fi destinat în totalitate recreerii. 

Vestea anunţată de primarul Radu Cristian şi pe Facebook nu a fost primită cu optimism de localnici. Unii erau nemulţumiţi de faptul că oborul duminical nu este amenajat, alţii se plâng de lipsa instalaţiilor de iluminat public de pe anumite străzi sau de faptul că municipalitatea întârzie să pună în aplicare promisiunile din campania electorală de acum doi ani legate de reabilitarea termică a unor blocuri.

Acesta nu este singurul proiect verde pentru Mangalia. Consilierii au votat în urmă cu două luni şi hotărârea care vizează modernizarea şi amenajarea zonei turistice centrale din municipiu, mai exact sistematizarea Aleii Teilor pe porţiunea dintre strada Vasile Pârvan şi Hotel President. Lucrările vor fi şi acolo finanţate din bani europeni şi vor cuprinde refacerea pavajului cu dale de granit, crearea de locuri de joacă, amenajarea de spaţii vezi, mobilier urban şi a unui punct de observaţie. 

“Teii, simbolul acestei alei, vor rămâne pe poziţii, nefiind afectaţi de lucrările de  reamenajare. Asupra acestora se va interveni doar prin acţiuni de toaletare a coroanei”, a explicat primarul Radu Cristian. Municipalitatea are în vedere şi amenajarea falezelor de la Neptun - Olimp şi Mangalia-Saturn. Termenul stabilit pentru finalizarea tuturor acestor proiecte este 31 decembrie 2015.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite