FOTO Presa australiană, despre „rămăşiţele bântuite ale celui mai mare cazinou al României“: Sunt pene şi găinaţ peste tot în clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Jakub Kyncl Sursa: Supplied
FOTO Jakub Kyncl Sursa: Supplied

Imaginile cu clădirea degradată a Cazinoului au ajuns şi în presa din Australia. Jurnaliştii străini notează că, din luna ianuarie, simbolul Constanţei se situează în primele 7 cele mai periclitate clădiri din Europa.

Fotojurnalistul Jakub Kyncl a primit permisiunea din partea primăriei Constanţa să viziteze şi fotografieze Cazinoul din Constanţa. Conform news.com.au, jurnalistului i s-a spus că simbolul oraşului de la malul mării „se confruntă cu un viitor nesigur, deoarece comunitatea locală nu şi-a putut permite să-l readucă la fosta sa glorie.”

Cu titlul „Rămăşiţele bântuite ale celui mai mare cazinou al României”, site-ul de ştiri cel mai citit din Australia prezintă imaginile surprinse de Jakub Kyncl, care a petrecut aproximativ şase ore explorând clădirea în luna ianuarie.

"Există sute de porumbei în interior, precum şi o familie de pisici care mănâncă porumbei decedaţi", a declarat Kyncl pentru news.com.au.

Cazinoul din Constanta în presa din Australia FOTO Jakub Kyncl Sursa

                                                  FOTO Jakub Kyncl Sursa: Supplied

Articolul prezintă şi istoria Cazinoului, momentele sale de glorie şi frumuseţea arhitecturii. „Aceste fotografii dezvăluie ceea ce odinioară era o instituţie strălucitoare potrivită pentru un rege.” Jurnaliştii amintesc de vizita Ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei care a admirat sălile impunătoare ale clădirii, luminate prin ferestrele care dădeau spre Marea Neagră.

Fotojurnalistul descrie şi starea actuală a Cazinoului: „Pene şi fecale de pasăre sunt peste tot în clădire. O bandană deasupra gurii a fost o idee foarte bună.”


                                            FOTO Jakub Kyncl Sursa: Supplied

Cazinoul din Constanta în presa din Australia FOTO Jakub Kyncl Sursa

În articol se mai precizează că Fundaţia Patrimoniului Europa Nostra a relevat că principalul pericol pentru clădire este coroziunea şi ruginirea metalului. „Furtunile pe mare şi vânturile au zdruncinat majoritatea ferestrelor … Este foarte probabil ca acoperişul să se prăbuşească dacă acest proces va continua".

Pe aceeaşi temă:

Chestionar pentru soarta Cazinoului din Constanţa: „Cu ce bani vreţi să fie restaurat? Ce vreţi să facem din el?“

Primar: „Până la finele lui martie vom şti calendarul de restaurare a Cazinoului“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite