FOTO Premierul Victor Ponta, la Şantierul Naval Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a participat la lansarea navei “Histria Ambra”, ultimul vas comercial construit de inginerii români la Constanţa. Premierul nu a scăpat ocazia să aducă în discuţie aluzii la viaţă de marinar a Preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful guvernului a sosit într-o vizită fulger la Constanţa. În elicopterul sau se mai aflau Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin şi vicepremierul Gabriel Oprea.  

  

De cînd s-a dat jos din maşina care l-a dus de la elicopter pînă la navă, Victor Ponta le-a cerut gazdelor să-i spună despre ce este vorba şi a recunoscut că nu are alte cunoştinţe legate de nave decît din spusele preşedintelui Traian Băsescu.  

  

Nava a€œHistria Ambra” este un petrolier de 86.000 tone deadweight care a fost proiectat şi mai apoi construit în întregime în România, la Şantierul Naval Constanţa. 

Nava a fost făcută pentru o companie elveţiana care a plătit pentru ea 31 milioane euro. Astăzi, reprezentanta elveţienilor, Olivia Ranger a spart o sticlă de şampanie de corpul vasului la ceremonia de Botez. 

  

Lansarea a fost un adevărat eveniment monden. Pe lângă Premier, la SNC au sosit şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vicepremierul Gabriel Oprea, autorităţi locale din Constanţa, primarii comunelor învecinate municipiului dar şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.  

  

Acesta din urmă a povestit jurnaliştilor cum arătau navele pe care actualul şef al statului a lucrat atunci cînd era comandant: 

“Am navigat cu el pe navele Crişana şi Banat. Eu am fost ofiţer 3 şi ofiţer 2 şi el a fost secund şi apoi comandant. Traian Băsescu era foarte exigent şi corect. Nu m-a protejat niciodată, dar nici nu mi-a dat sancţiuni pentru că eu eram un ofiţer foarte bun” a declarat Mircea Băsescu. 

  

Victor Ponta a făcut un scurt tur al vasului, nu înainte de a primi un cadou special: macheta navei. Şeful guvernului a declarat că va pune macheta la Sediul Guvernului şi a glumit menţionând că speră a€œsa nu apară o nouă problemă politică pentru că au nave şi la Guvern”. 

  

 Premierul a plecat apoi cu elicopterul spre Brăila.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite