FOTO Ecologizare înainte de sport. 2 tone de deşeuri au fost colectate de pe plaja Corbu, locul de desfăşurare pentru concursul de ciclism Beach Race

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Corbu a fost ecologizată de voluntari. FOTO V. M.
Plaja Corbu a fost ecologizată de voluntari. FOTO V. M.

Singurul concurs de ciclism din Europa care are loc pe plajă ar fi avut mari dificultăţi dacă organizatorii nu ar fi făcut o vizită în locaţie cu câteva zile înainte. Oamenii au fost şocaţi de gunoaiele aruncate peste tot, cu toate că zona este considerată o plajă virgină.

Beach Race XCO are loc pe 25 Aprilie pe plaja de la Corbu. Zona este una ferită de turism, aşa că plaja ar fi trebuit să fie plină doar de scoici şi plante marine. Din nefericire, organizatorii au găsit un munte de gunoaie. Fie că sunt sticle de plastic, ambalaje şi caserole de mici şi chiar scutece de bebeluşi, toate erau aruncate pe nisip şi în zona de vegetaţie din imediata apropiere. 

Organizatorii evenimentului şi voluntarii Let's Do It, Romania au organizat duminică o acţiune de ecologizare. Cei 15 voluntari au strâns în doar câteva ore peste 2 tone de deşeuri. 

"Deşi este o zonă aproape virgină, plaja era plină de pet-uri şi sticle de bere de la petrecerile turiştilor. Plaja Corbu este în auditul Let's Do it, Romania, urmând ca ea să fie monitorizată ca şi restul litoralului pe tot timpul anului. Raportul de audit este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi are ca scop scăderea procentului de deşeuri din extrasezon de pe litoralul românesc", a declarat pentru Adevprul Victor Maxim de la Let's Do It, Romania. 

Beach Race XCO este singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfăşoară pe nisip. Peste 200 de ciclişti şi-au anunţat deja participarea tocmai pentru că ea este acreditată de Uniunea Ciclistă Internaţională şi ei vor să acumuleze puncte pentru a ajunge la Olimpiada de la Rio de Janeiro de anul viitor. 

Printre participanţi se numără una dintre cele mai valoroase echipe de ciclism din România - BikeXpert Racing Team. Totodată, în afară de campionii autohtoni s-au înscris şi echipe internaţionale precum cea a Nigeriei sau Republicii Moldova

Competiţia de sâmbătă va conţine o cursă de 20 şi una de 40 kilometri. Traseul parcurs de ciclişti are o diferenţă de nivei de 50 de metri pentru că jumătate din el se desfăşoară pe plajă şi jumătate pe faleză. Premii vor fi acordate atât pentru ciclişti profesionişti cât şi pentru amatori.  

“Evenimentul internaţional Beach Race XCO este singura competiţi de acest gen din Europa care se desfăşoară pe nisip. Datorită unicităţii ei reuşeşte să mobilizeze comunităţile sportivilor internaţionali şi reprezintă, fără doar şi poate, mijloace inedite de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional. Suntem bucuroşi că în acest an s-au înscris foarte mulţi concurenţi şi ne dorim să aducem anual pe litoralul românesc din ce în ce mai mulţi pasionaţi ai sportului: fie pentru ciclism, alegare sau alte sporturi.

Este foarte important că am câştigat respectul comunităţii sportivilor internaţionali, drept dovadă, la eveniment va participa însuşi Comisarul Internaţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, domnul Birkeland Bjorn”, a declarat Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite