FOTO A pierit în războiul altora. Românul ucis în Afganistan, înmormântat astăzi la Constanţa

0
0
Băiatul şi soţia lui Cristian Boulean iau parte la slujba de la Constanţa.
Băiatul şi soţia lui Cristian Boulean iau parte la slujba de la Constanţa.

Cristian Paul Boulean a fost dus astăzi pe ultimul drum. Ceremonia a fost una solemnă, demnă de un fost militar care a pierit într-o zonă de conflict.

La cei 43 ani ai săi, constănţeanul era cunoscut de toată lumea drept un om vesel şi foarte implicat în tot ceea ce făcea. A fost Jandarm, dar a ales să plece din ţară pentru a-i oferi unicului său băiat un viitor mai bun. 

Pentru Cristian Boulean ar fi trebuit să fie ultima expediţie într-o zona de conflict şi, după atâţia ani de misiuni, rudele nu se aşteptau să primească vestea că el a pierit în urma unui atentat terorist.

Ceremonia de astăzi a fost una solemnă. Trupul neînsufleţit a sosit în ţară luni şi a stat până acum la Capela Cimitirului Municipal din Constanţa. La puţin timp după ora 12:00, cortegiul funerar e plecat spre Biserica Sfânta Treime din zona Casei de Cultură. Slujba a fost una lungă. Preotul şi rudele s-au rugat pentru sufletul fostului militar mai bine de o oră şi jumătate. 

Preotul care a oficiat slujba şi-a încheiat ceremonia cu următoarele cuvinte: "Cristian Paul, tu nu ai murit, tu eşti viu, tu eşti cu noi, tu ne reprezinţi pe noi, poporul român, care al luptat pt a apăra ceea ce Dumnezeu a lăsat, Libertatea!"

Familia lui Cristian Paul a ţinut să treacă apoi pe la Troiţa de la Casa de Cultură. Monumentul eroilor a fost ultimul popas pentru un civil care a murit ca un erou, în războiul altora. trupul neînsufleţit a fost apoi înhumat la Cimitirul Municipal din Constanţa.

Robert Boulean, fiul românului ucis le-a mărturisit jurnaliştilor că tatăl său i-a fost un model în viaţă. "pt mine, tata este sufletul meu, iar eu sunt sufletul lui. Pentru mine, tata este un model în viaţă, este totul pentru mine. Şi sunt sigur că a fost totul pentru toţi cei care l-au cunoscut. Cel mai iubitor şi mai bun om din lume" a spus Robert.

Vă mai recomandăm:

Părinţii care şi-au pierdut copiii la datorie vor beneficia de alocaţii lunare

VIDEO Detaşamentul de Operaţii Speciale din Buzău pleacă în Afganistan. Cei mai pregătiţi soldaţi ai ţării vor ţine piept talibanilor timp de şase luni

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite