Fost funcţionar din Primăria Medgidia, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dna

Gabriela Herghelegiu, şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, la data săvârşirii faptei, a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă.

Conform unui comunicat DNA, în toamna anului 2013, Herghelegiu Gabriela, în calitatea sa de şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) 140.000 lei din valoarea totală a unui proiect de execuţie lucrări evaluat la suma de 7.000.000 lei, reprezentând un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunţător.
 

În schimbul banilor pretinşi, inculpata a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competenţă în atribuirea contractului respectiv, finanţat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceştia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri şi, de asemenea, că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată.

La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la aceeaşi persoană suma de 10.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. 

Din suma pretinsă, inculpata Herghelegiu Gabriela a încasat suma de 66.000 lei. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de menţinere a măsurii preventive dispuse în cauză. 

Pe aceeaşi temă:

Ioan Giovanni Becali rămâne în puşcărie. Tribunalul Constanţa a respins cererea de liberare condiţionată. Avocatul apărării: „DNA a ars cărţile lui Becali“

Radu Mazăre, trimis de DNA în judecată într-un al treilea dosar

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite