Florăriile, evitate la început de an şcolar. „Au ascuns flori în ghiozdane pentru a face un gest de recunoştinţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florile au rămas nevândute la tarabele din Constanţa foto Călin Gavrilaş
Florile au rămas nevândute la tarabele din Constanţa foto Călin Gavrilaş

Florăria era primul loc pe unde treceau părinţii sau elevii în prima zi de şcoală. Pandemia a făcut ca anul acesta elevii să intre în clase fără festivităţi şi fără să ofere o floare doamnei profesoare.

Decizia autorităţilor a fost cât se poate de clară: anul şcolar 2020/2021 va începe fără nicio festivitate şi fără a se oferi flori cadrelor didactice.

Acest lucru a însemnat un adevărat şoc pentru florarii din România, care îşi văd o parte din afacere ruinată.

Gabriela este proprietara Florăriei Guns&Roses din Constanţa. În urmă cu câteva zile ea a postat un mesaj prin care arăta că floriile nu transmit virusul: „Florile nu transmit viruşi, doar emoţii”.

„Astăzi a fost groaznic pentru noi. Clienţi? Poate nici un sfert faţă de anii trecuţi. Este destul de urât. Copiii sunt trişti, nici părinţii nu se simt bine, nu ştiu cum să le explice copiilor că nu se oferă flori”, a declarat Gabriela pentru „Adevărul”.

Aceasta a spus că au fost cazuri de părinţi care au ascuns florile în ghiozdanul copilului.  „Am auzit şi treaba asta: să ascundă florile în ghiozdane pentru a face un gest de recunoştinţă.”

Gabriela nu înţelege decizia autorităţilor de a interzice oferirea unei flori. „Nu ştiu unde îşi doresc autorităţile să se ajungă. Dacă te duci să-ţi cumperi o haină şi o probezi, poate a fost probată de altcineva înainte … şi aici poţi lua COVID-19. Măcar de ziceau păstraţi distanţa, oferiţi floarea dar nu vă pupaţi sau nu vă luaţi în braţe. Este cu totul altceva”.

Nici pentru florarii care au tarabe în intersecţia din zona Casei de Cultură din Constanţa nu a fost mai bine. Dimpotrivă, oamenii spun că nu au vândut nimic în dimineaţa în care, în alţi ani, se făceau cozi la tarabele lor. Acum buchetele stau în soare, iar florarii stau dezamăgiţi, aşteptând măcar un client.

Şi pentru unii părinţi decizia aceasta a fost de neânţeles. „Mergem cu mâna goală. Foarte urât. Era o tradiţie, acum nici măcar asta nu putem face”, comentează un părinte pe pagina de Facebook a florăriei Guns &Roses.

Citeşte şi:

Marian Iordache va fi înmormântat marţi, la Medgidia. Slujba va fi oficiată de IPS Teodosie

Mesajul unei florării către elevii care încep şcoala: „Florile nu sunt purtătoare de viruşi”




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite