Fata fără Facebook, de la ţară, care a luat Bac-ul cu 9,90: „Este un copil excepţional din toate punctele de vedere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Manuela Nichitoiu a reuşit să se claseze în topul liceenilor care au obţinut medii excelente la examenul de Bacalaureat 2016. Anca este pe locul 7, cu media 9,90. Fata este elevă a Liceului Tehnologic din Topraisar, o comună aflată la 30 kilometri de Constanţa, provine dintr-o familie modestă şi nu a făcut meditaţii niciodată. Şi nu are cont de Facebook.

În epoca în care comunicarea şi imaginea sunt totul, Anca Manuela Nichitoiu reprezintă o specie aparte. Nu are cont de Facebook, nu vrea să apară în public, nu doreşte să se laude. Este şefa de promoţie a liceului din Topraisar, cu media 9,98. Ar fi luat 10, dacă în ultimul semestru de liceu, profesorul de matematică nu i-ar fi ars pe toţi la note, ca să le amintească faptul că Bacul le bate la uşă.

Mama ei este vânzătoare la magazinul de vizavi de liceu şi a fost tot timpul aproape de şcoală, de cele fiice ale sale, de profesori, de rezultatele fetelor. Anca a studiat singură tot timpul, iar la şcoală prefera deseori biblioteca pentru a citi în linişte. Visează să devină medic, iar cei care o cunosc spun că sigur va reuşi.

„Este un copil extraordinar din toate punctele de vedere. Autodidact, perseverent, timid în acelaşi timp. A avut  nevoie de încurajarea noastră, ştia lecţia, dar nu ridica mâna să răspundă. Este foarte modestă, dar are aspiraţii înalte. Suntem siguri că va reuşi“, afirmă diriginta Ancăi, profesoara de Română Carmen Panait.

Pentru dirigintă, ziua afişării rezultatelor la Bacalaureat a coincis cu ziua ei de naştere. Aşa că media Ancăi este cadoul cel mai frumos. Şi nu doar Anca a reuşit un astfel de rezultat, ci şi colega ei, Vasilica Topciu, care a obţinut media 9,66. „Sunt firi opuse, în concurenţă mereu. Vasilica este extrovertită şi comunicativă, merge la Universitatea Maritimă. Şi ea va reuşi în viaţă, sunt convinsă“, spune diriginta Carmen Panait.

image

Anca a intrat prima la liceul din Topraisar, în 2012, iar Vasilica - a doua. Şcoala generală a făcut-o la Mereni. „De când o am elevă, m-am străduit să nu stric nimic din educaţia ei primită de acasă. Anca are nenumărate calităţi şi am vrut să îi arătăm că aici se poate dezvolta, că poate avea prieteni de nădejde aici, în mediul de la şcoală. Când a simţit că îi suntem alături, a înflorit. Şi a vrut mai mult. I-am spus că voi avea toată încrederea să vin la ea ca pacient, când va fi medic“, a transmis diriginta fetei de excepţie de la Topraisar.

În judeţul Constanţa, 4 elevi au obţinut media maximă. Ei sunt: George-Daniel Bukkosi şi George-Costin Dobrin (ambii elevi la clasa bilingv germană de la secţia Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa), Agnes Maria Morariu şi Andreea Tamina Sfetcu (ambele de la Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa, şi ele tot la Ştiinţe ale Naturii).

Dreapta: Anca Manuela Nichitoiu, într-o fotografie din şcoala generală Sursa foto telegrafonline.ro

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Drumul unei campioane europene la aerobic. Andreea Scînteie - spre performanţă, cu rata de Topraisar

Poliţistul care a stins incendiul de la casa unor bătrâni din Topraisar, recompensat de Pompieri

Reţeta unui supravieţuitor diagnosticat de două ori cu cancer, care la 80 de ani îşi începe ziua făcând abdomene: „Omul trebuie să fie atent la semnalele naturii“

VIDEO Preot „cu har“, supărat pe BOR. Părintele Ştefan Popa de la Topraisar s-a retras din cler, în timp ce era anchetat de Arhiepiscopia Tomisului

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite