Explozie şi incendiu la Rafinăria Petromidia. Cinci răniţi şi un muncitor mort. A fost activat Planul Roşu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fumul se vede de pe plajă
Fumul se vede de pe plajă

Conform primelor informaţii, cinci oameni sunt răniţi în urma unei explozii urmate de un incendiu la Rafinăria Petromidia, deţinută de Rompetrol. Bărbatul dat dispărut a fost găsit decedat. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

GALERIE FOTO

UPDATE Incendiul a fost localizat, iar după mai bine de trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să-l stingă. O persoană a murit, două au suferit arsuri grave, alte două au suferit alte leziuni, iar una a refuzat să fie transportată la spital.

UPDATE Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Tesloveanu, exclude ideea că explozia a fost provocată de o eroare umană. Cauza probabilă, spune acesta, este o fisură apărută la o conductă, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM).

UPDATE Filmul evenimentelor de la Petromidia

UPDATE Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a oferit informaţii noi cu privire la starea răniţilor.

„Referitor la starea pacienţilor de la Combinatul Petromidia

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii m-a informat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca).

Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafaţa corporală, grad II A/II B, şi o persoană cu arsuri pe 35% din suprafaţa corporală, grad II A/II B.

Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital.

Rămânem în legătură cu echipele medicale în privinţa stării pacienţilor”, a precizat ministrul Sănătăţii într-o postare pe Facebook.

VIDEO Momentul în care a izbucnit explozia la Petromidia

VIDEO Explozie la Petromidia

UPDATE Prefectul Constanţei a anunţat că bărbatul dat dispărut a fost găsit mort.

UPDATE Conform ISU Dobrogea sunt şase victime. Unul dintre răniţi are arsuro pe o suprafaţă de aproximativ 45% din corp. A fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa. Şi celelalte victime au fost transportate la spital.

UPDATE A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanţă de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL şi VN.

Incendiul se manifestă la o instalaţie de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acţionează pentru închiderea robineţilor şi întreruperea alimentării cu combustibil.

Până la acest moment sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri.

În zonă a fost trimis şi un elicopter SMURD.

VIDEO Explozie la Petromidia

UPDATE Pentru optimizarea acţiunilor de răspuns, s-a dispus alocare de forte suplimentare, respectiv:

ISU Călăraşi - 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomiţa - 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea - 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila - 2 autospeciale de stingere şi autocamion cu 2.000 litri substanţă de stingere

Update: Pentru eficientizarea misiunii de raspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Totodata, avand în vedere degajarile mari de fum, pentru protecţia populaţie aflate in proximitate a fost transmis mesaj Ro-Alert.

Pentru gestionarea incidentului, la faţa locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobil, spun cei de la ISU Dobrogea.


 

petromidia incendiu

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, din primele informaţii, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului. ISU a anunţat că este încă o persoană rănită.

VIDEO Agent Green - Explozie la Petromidia

La faţa locului au ajuns şi 6 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

„Impactul asupra mediului poate fi major”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului. „Din primele evaluări ale Agenţiei Naţionale a Mediului, norul de fum se deplasează spre mare. Avem la faţa locului un laborator mobil care analizează situaţia”, a adăugat ministrul Mediului.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, şi Raed Arafat, şeful DSU; aflaţi pe litoral într-o vizită de lucru, s-au deplasat la Rafinăria Petromidia.

Rafinăria Petromidia a trecut deja printr-o revizie generală, finalizată la jumătatea lunii mai, după cum anunţau atunci oficialii Rompetrol.

„Am trecut peste un an foarte dificil, din toate punctele de vedere, în care am avut o presiune fără precedent în piaţa de profil. Cu toate acestea, am reuşit finalizarea cu succes a reviziei generale a rafinăriei Petromidia, care ne asigură, în prezent, funcţionarea la nivel optim, dar şi posiblitatea de a ne adapta producţia la cererea în creştere de produse petroliere. Împreună cu diviziile de retail ale Grupului din Romania, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia continuăm să fim un pilon de stabilitate în asigurarea de produse petroliere de calitate, dar şi sprijin în lupta împotriva pandemiei”, declara la data de 17 mai Felix Crudu Tesloveanu, Director General al Rompetrol Rafinare.

Citeşte şi:

Lucian Bode, despre crima de la Corbu: „Avem un cerc de suspecţi. Este vorba de ore până când va fi prins”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite