Dosarul "Şpagă la Bac" ajunge la Parchet. Elevii şi profesorii din Mangalia au fost audiaţi

0
0
Grupul Şcolar Industrial "Ion Bănescu" Mangalia
Grupul Şcolar Industrial "Ion Bănescu" Mangalia

Dosarul în care sunt cercetaţi mai mulţi elevi şi profesori din Mangalia pentru că au dat şpagă la Bac a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Suspecţii au fost audiaţi în ultimele zile de poliţişti.

Ancheta în cazul de la Mangalia nu mai este de competenţa Poliţiei. Reprezentanţii IPJ Constanţa au declarat pentru Adevărul că dosarul a fost declinat astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Procurorii sunt cei care vor face de acum înainte audierile.

Totul a pornit vineri, 5 iulie după ce a fost primit un apel pe numărul de urgenţă 112 care semnala că într-o sală de clasă unde se dădea examenul de Bac au fost găsite două ciorne fotocopiate cu rezolvarea subiectelor. 

Poliţiştii din Mangalia au audiat în ultimele zile 23 elevi şi 4 profesori care au dat examenul de Bac la Grupul Şcolar In Bănescu. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de dare, respectiv dare de mită. Cu toate acestea, în caz nu a fost începută urmărirea penala.

Pe de altă parte, procurorul Zafer Sadâc de la Pachetul Tribunalului Constanţa susţine că sesizarea a venit de la Inspectoratul Şcolar Constanţa şi că instituţia pe care o reprezintă nu îi cercetează decât pe cei doi elevi în a căror bancă au fost găsite subiectele rezolvate.

"Azi am primit Dosarul, acum câteva ore. Nici nu a avut timp procurorul să citească primele acte de sesizare. Există suspiciuni de dare şi luare de mită şi fraudarea examenului. Dacă este aşa o să aflăm ulterior, după ce se face ancheta. Vom vedea şi dacă este de competenţa noastră sau a DNA. Nu este începută urmărirea penala, deocamdată doar s-a înaintat dosarul"

Vă mai recomandăm

BACALAUREAT 2013 Cei mai mulţi elevi din Constanţa au ales Biologia la ultima probă a examenului de maturitate

SUBIECTE BAC 2013 / Peste 6.700 de elevi din CONSTANŢA susţin vineri proba la alegere

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / CONSTANŢA / adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat 

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite