Doi piloţi au încheiat cu succes o călătorie temerară pe ruta Tuzla - New York

0
0

La 14 iulie 2019, Aurelian Vintilescu şi David Stoica, absolvenţi ai şcolii de piloţi Regional Air School de la Tuzla, au pornit într-o călătorie temerară cu avionul DA 40 NG – un monomotor cu patru locuri – pe care au încheiat-o cu succes pe 18 iulie, la New York.

Startul călătoriei s-a dat la Aeroportul Tuzla, iar traseul ales a inclus opriri pentru alimentare, verificare tehnică şi odihnă la Arad, Wien – Groninge, Wick Scotland – Scoţia (Feroe), Islanda (Reykjavik), Groenlanda (Kulusuk), Canada - Goose bay (16 iulie), America – Portland (17 iulie) şi New York (18 iulie). 

Aurelian Vintilescu (pilot privat - PPL), 59 de ani, a absolvit şcoala de zbor de la Tuzla în anul 2016 şi are o experienţă de zbor de aproximativ 200 de ore, toate înregistrate pe Diamond, dintre care majoritatea sunt acumulate în cadrul ATO. Instructorul său de la Tuzla, Ioan Necşoiu, este un fost pilot militar ale cărui precizie şi disciplină au amprentat generaţii de absolvenţi. 

David Stoica are doar 26 de ani, este din Câmpina şi a absolvit cursul ATPL (Airline Transport Pilot License) în anul 2017. 

Aeronava, înmatriculată YR-WDW, este un Diamond 40 NG care a fost cumpărat în anul 2016 de la Dealerul Diamond în România - Regional Air Services. 

Vă mai recomandăm:

Asul aviaţiei româneşti din cel de-Al Doilea Război Mondial care a zburat din nou la 99 de ani: „A fost o plăcere!“

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri