Doi inspectori ANAF au recunoscut că au luat mită. Riscă trei ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva foto
Arhiva foto

Doi inspectori ANAF au recunoscut în faţa procurorilor DNA că au luat mită de la reprezentanţii unei societăţi comerciale pe care o controlau.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei a inculpaţilor Mihai Buşu şi Stere Anagnioste, cercetaţi sub control judiciar, la data faptelor inspectori în cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

„La data de 18 octombrie 2021, inculpatul Buşu Mihai, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins pentru sine şi pentru colegul său Anagnoste Stere, sume de bani cuprinse între de 4.000 şi 5.000 lei, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză). Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau cei doi inspectori, aceştia să formuleze concluzii care să nu determine declanşarea unui control de fond la societatea omului de afaceri”, spun procurorii DNA.

În acelaşi context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În prezenţa avocaţilor, cei doi inculpaţi a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea pe o perioadă de doi ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpaţii Buşu Mihai şi Anagnoste Stere împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Citeşte şi: 

Accesul auto în zona Peninsulară a Constanţei a fost blocat. Regulamentul, contestat în instanţă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite