„Dezastru ecologic” în Portul Constanţa. „Reprezintă focare de poluare ce afectează apa Mării Negre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Fechet şi un comisar al Gărzii de Mediu                                    FOTO: FB/Mircea Fechet
Mircea Fechet şi un comisar al Gărzii de Mediu                                    FOTO: FB/Mircea Fechet

Situaţia a fost constatată de Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Groapa de gunoi este situată chiar în incinta Portului Constanţa.

„Din păcate am constatat grave deficienţe legate de modul în care instituţiile din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi-au făcut datoria în ultimii ani”, spune Mircea Fechet după ce a efectuat controlul în Portul Constanţa, joi, 4 iunie.

„Chiar în Portul Constanţa, cel mai mare din ţară, am găsit un adevărat dezastru ecologic. Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcţii şi demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor.

În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deşeuri de toate felurile: industriale, menajere şi chiar periculoase. Aceste deşeuri depozitate ilegal, abandonate şi ignorate, ani la rând, atât de autorităţile locale, cât şi de instituţiile de mediu care au responsabilităţi în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică şi apa Mării Negre”, mai spune secretarul de stat.

Mircea Fechet vorbeşte, fără a nominaliza, şi despre alte trei gropi de gunoi din apropierea Constanţei unde ar fi sesizat aceleaşi probleme. „Toţi cei cu responsabilităţi în domeniu trebuie să înţeleagă că punerea în aplicare a legislaţiei de mediu este obligatorie şi nenegociabilă.”

groapa gunoi in Portul Constanta FOTO

Pe aceeaşi temă:

România trimite înapoi gunoaiele britanicilor. Alte 7 containere descoperite în Portul Agigea

Deşeurile din Marea Britanie continuă să sosească în România. 26 de containere descoperite până acum

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite