Decizie insolită. Arhiepiscopia Tomisului va face o slujbă de Înviere la finalul celor 40 zile ale praznicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii vor avea ocazia să trăiască la malul mării atmosfera din noaptea de Înviere, aşa cum nu au putut să o facă în timpul stării de urgenţă.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat la Digi24 că eparhia a decis să ofere credincioşilor bucuria de a participa la o slujbă de Înviere aşa cum nu au avut ocazia să o facă în acest an. Ziua aleasă va fi 26/27 mai, marţi spre miercuri, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Odovania, sfârşitul Învierii după cele 40 zile, în ajun de Înălţare. 

„Aşa am hotărât noi, la Constanţa, să facem în Arhiepiscopia Tomisului, după modelul Bisericii greceşti“, a precizat Tănăsescu. 

Slujba de Înviere începe oricum în aer liber, aşa cum prevăd acum regulile din starea de alertă, care impun şi o distanţă socială de 1,5 - 2 metri. 

IPS Teodosie a oficiat deja vineri, 15 mai, un ceremonial religios care a avut loc în faţa Catedralei arhiepiscopale Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa. Momentul a atras numeroşi credincioşi, ca în vremurile normale, de mare sărbătoare - a mai spus preotul Tănăsescu.

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Moment ciudat în timpul slujbei oficiate de IPS Teodosie: o femeie s-a învârtit în jurul arhiepiscopului

Prefectul Constanţei i-a răspuns lui ÎPS Teodosie: „Nu sunt dovezi că Biserica nu infectează. A se vedea cazul Pimen”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite