De ce sună sirenele de alarmare în Constanța? „Se vor emite semnale acustice, cetățenii să rămână calmi”

0
Publicat:

Primăria Constanţa anunţă că, până la finalul anului, pe 31 decembrie, se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei.

Sirene alarmare. FOTO Arhivă
Sirene alarmare. FOTO Arhivă

Inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate şi Securitate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, împreună cu specialişti de la firma prestatoare, montează cofrete inteligente pentru modernizarea sirenelor electrice. 

„Rugăm cetăţenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare'', transmite Primăria.Menţinerea în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare - alarmare este una dintre responsabilităţile administraţiei publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificaţii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate”, transmite Primăria Constanța. 

Ce semnifică fiecare semnal:

Semnalele de alarmă în România au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

- Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

- Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

- Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. 

- Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri