Cum va arăta staţiunea Saturn în viitorul apropiat. Proiect de modernizare semnat de primăria Mangalia

0
0

În Staţiunea Saturn vor începe ample lucrări de modernizare. Primăria Mangalia a semnat un proiect prin care se vor reabilita străzi, se vor realiza locuri de parcare, spaţii verzi şi multe altele.

Radu Cristian, primarul Mangaliei, a semnat joi, 30 august, contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn”. Investiţia este realizată prin Programul Operaţional 2014 – 2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului; Prioritatea de investiţii 7.1.

Proiectul vizează reabilitarea trotuarelor şi asfaltarea drumurilor, precum şi amplasarea de mobilier urban şi amenajarea spaţiilor verzi. Totodată, se va lucra la reţeaua de iluminat public, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu şi Henny Ignatie, ceea ce va conduce la fluidizarea traficului rutier, la intrarea în staţiunea Saturn, dinspre şi înspre DN 39, Mangalia-Constanţa.

Pe strada Greenport, la intersecţia cu strada Henny Ignatie, se va amenaja un sens giratoriu unde vor fi montate monitoare LED, pe care vor rula informaţii despre evenimentele ce se desfăşoară în staţiuni, temperatura aerului, temperatura apei mării etc.

De asemenea, se vor monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune pentru o mai bună vizibilitate, dar şi pentru a veni în sprijinul turiştilor. Spaţiul verde va fi reamenajat cu jardiniere, iar în proximitatea acestora va fi montat mobilier urban pentru o mai bună încadrare în spaţiul peisagistic din staţiune.

Potrivit memoriului tehnic, se vor amenaja locuri de parcare pe cele patru străzi supuse reabilitării: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu. Toate cablurile de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatură subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie taxi, pe strada Corneliu Coposu. Totodată, vor fi amenajate alte parcări, dar şi piste de biciclete pe străzile Gala Galaction – Lavrion – Henny Ignatie.

„Acest proiect este o mare realizare pentru noi şi comunitatea din Mangalia, dar şi pentru turiştii care vor vizita staţiunile din sudul litoralului. Lucrările în teren vor începe cel mai târziu în primăvara anului viitor, după procedurile legale de licitaţie pentru contractarea lucrărilor. Investiţiile în infrastructură sunt o prioritate pentru noi, de aceea, lucrăm la proiecte de dezvoltare a tuturor staţiunilor aferente Mangaliei, pe care să le punem în valoare prin investiţii sustenabile pe termen mediu şi lung”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Pe aceeaşi temă:

Ministerul Apelor vrea să amenajeze 25 de kilometri de plaje noi pe litoralul românesc

La plajă, cu lebedele. Faleza dintre Saturn şi Mangalia a devenit loc de pelerinaj pentru turişti


 

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite