Cum a intrat fraudulos un român în ţară, prin Vama Veche. Urmărire ca-n filme la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto: Poliţia de Frontieră
sursa foto: Poliţia de Frontieră

Bărbatul este acum cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Poliţia Municipiului Mangalia, au oprit, după o urmărire în trafic, o autoutilitara condusă de un cetăţean român, care a trecut ilegal frontiera de stat şi a pus în pericol integritatea fizică a unui poliţist de frontieră aflat pe artera de control.

Luni, 30 august, în jurul orei 22:40 s-a prezentat  pe sensul de intrare în ţară, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetăţean român domiciliat în judeţul Buzău, conducând autoutilitara marca Mercedes.

„Şoferul a depăşit pe contrasens coloana de maşini aflate pe teritoriul Bulgariei pentru controlul de frontieră, iar la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a intra la rând pe banda destinată controlului de frontieră, acesta a accelerat, punând în pericol integritatea fizică a poliţistul de frontieră aflat pe arteră în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi a continuat deplasarea, intrând în ţară pe contrasens”, transmite Poliţia de Frontieră. 

Un echipaj format din poliţişti de frontieră cu o autospecială de serviciu au plecat în urmărirea bărbatului, autoutilitara şi persoana în cauză fiind oprite în localitatea Mangalia, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia. 

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj.

Citeşte şi: 

CERONAV va avea un campus cu spaţii de învăţare, cazare şi un bazin de antrenament

ÎPS Aurel Percă, în mijlocul comunităţii din comuna Pantelimon, judeţul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite