Copii abandonaţi în baracă, la Medgidia. Părinţii au plecat în Spania, fiul cel mare - nu se ştie unde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baraca i-a adăpostit pe copiii din Medgidia FOTO Adevărul
Baraca i-a adăpostit pe copiii din Medgidia FOTO Adevărul

Cei şase copii, dintre care cel mai mic are numai 3 ani, au rezistat câteva zile în frig şi fără hrană, la temperaturi sub zero grade Celsius. Plini de răni, ei au fost internaţi în spital.

Şase copii, cu vârste între 3 şi 15 ani, au fost abandonaţi într-o baracă din Medgidia.

Părinţii lor au plecat în urmă cu o săptămână în Spania, lăsându-i în grija fiului cel mai mare, în etate de 18 ani. Acesta a plecat însă şi el, de acasă, după două-trei zile, nu se ştie unde.

Abandonul copiilor a fost observat de un vecin care a alertat primăria. Cei şase copii au fost internaţi în Spitalul Municipal Medgidia, fiind într-o stare gravă de inaniţie şi hipotermie, cu răni şi plăgi.

Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Medgidia i-a luat în monitorizare până se vor face bine. Asistenţii vor căuta rude ale copiilor, care doresc şi pot să aibă grijă de ei.

Dacă nimeni nu doreşte să îşi asume responsabilitatea creşterii lor până la revenirea părinţilor, copiii vor intra într-un centru de plasament al Direcţiei Generale de Protecţie a Copiilor din Constanţa.

Poliţia a fost de asemenea anunţată pentru căutarea părinţilor şi a fiului cel mare. Părinţii, de etnie rome, pot fi decăzuţi din drepturi pentru neglijarea copiilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite