Constănţenii pot deveni actori de o stagiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Hanţiu
Călin Hanţiu

Coregraful şi balerinul Călin Hanţiu deschide la Constanţa un centru de dans contemporan unde aveţi posibilitatea să învăţaţi să vă exprimaţi pozitiv, negativ, să trăiţi o stare de criză sau de bucurie, să dansaţi, să vă regăsiţi.

După ce a ieşit din lumea artistică, coregraful şi balerinul Călin Hanţiu revine pe scena constănţeană. La iniţiativa maestrului, contănţenii vor avea posibilitatea să se înscrie la un curs de teatru-dans contemporan care se va ţine la Teatrul de Stat.

„Până acum am lucrat întotdeauna cu artişti profesionişti. Acum m-am gândit să merg spre o formă de teatru-dans cu persoane care-şi doresc o refulare a societăţii de astăzi. Pentru mine, teatrul-dans este deschiderea şi găsirea unor noi modalităţi de a-ţi regăsi corpul, mintea, atât muzical, dansant, cât şi vizual", spune Călin Hanţiu.

La curs se poate înscrie oricine, întrucât nu există limită de vârstă. Vor fi 20 - 25 de persoane, împărţite pe două grupe. Prima grupă va participa la cursuri luni, mercuri şi vineri, de la 19.30 la 21.00, iar a doua marţi şi joi. Apoi, grupa de marţi şi joi va fi luni, miercuri şi vineri. „În total vor fi 18 şedinţe pe lună, iar tariful va fi în jurul valorii de 300 de lei", a dat lămuriri coregraful.

Primul spectacol - „Spartacus"


Maestrul Călin Hanţiu va pune mare accent pe expresivitatea celor care vin la centru: „Aici vor învăţa ce înseamnă gestica pozivită - negativă, o întrebare, o stare de criză, de bucurie, deci tot ceea ce poate să întruchipeze un spectacol".

Pe lângă mişcare, refulare şi relaxare, cei care se înscriu la centrul teatru - dans contemporan au posibilitatea de a performa în spectacole semiprofesionale, semestrial. „Vreau să fie o formă de terapie prin artă, să vină constănţenii şi să se bucure de această şansă. Să vină cu încredere pentru că vor descoperi stări pe care nu cred că le poate oferi un jogging, un fitness club sau alte forme robotice", a dat lămuriri coregraful.

Citiţi în „Adevărul“ de mâine cum vă puteţi înscrie la curs!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite