Constanţa: Vameşii au reţinut trei containere şi 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii vamali constănţeni au găsit în trei containere sosite din China pentru trei societăţi comerciale din judeţele Prahova, Ilfov şi Bacău foarfece, seturi pentru frigărui, plăci de marmură, chituri de lipit, role abrazive şi portofele inscripţionate Armani, Levi’s şi Boss în valoare totată de 25.000 de euro.

Controlul a fost făcut în această dimineaţă la Biroul Vamal Constanţa Sud. În primul container ar fi trebuit să fie numai articole sportive şi cosmetice, însă vameşii au mai găsit peste 2.300 de foarfece de mână şi 280 de seturi pentru frigărui în valoare totală de 1.300 de euro.

În cel de-al doilea container, care avea declarate plăci de marmură, au fost descoperite 200 de bucăţi de chituri de lipit, pastă de întărire, rulete şi role abrazive de 300 de euro.

Bunurile nedeclarate din cele două containere au fost reţinute de vameşi, iar societăţile care ar fi trebuit să primească marfa au fost amendate cu câte 3.000 de euro.

Al treilea container avea declarate colete cu genţi, însă vameşii au descoperit peste 500 de portofele pentru bărbaţi inscripţonate Armani, Levis’s şi Boss, susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi ajuns pe piaţă, marfa ar fi fost vândută cu 23.000 de euro. Marfa a fost reţinută şi trimisă la expertiză.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite